'WMC kan nergens anders gehouden worden dan in Kerkrade' 

'WMC kan nergens anders gehouden worden dan in Kerkrade' 

“Het WMC is vanaf dag één gedragen door de bevolking van Kerkrade. Daarom kan het WMC ook nergens anders gehouden worden dan in Kerkrade. Je kunt je zelfs afvragen of het WMC ook op een andere plek in Nederland ooit zo had kunnen uitgroeien tot wat het nu is.”

Dat zegt Harrie Reumkens in een interview in de nieuwste uitgave van KNMO Klankwijzer Magazine. Reumkens was 35 jaar artistiek manager bij het WMC. Zijn boek Wereldpodium voor de blaasmuziek vertelt in chronologische volgorde de rijke historie van het evenement.

In Klankwijzer verhaalt hij hoe het ruim 200 pagina’s tellende boekwerk tot stand kwam. Daarin gaat hij ook in op het feit dat het WMC ondanks zijn wereldwijde uitstraling in muzikale kringen in Nederland nog wel eens wordt gezien als een Limburgs feestje.

KNMO Klankwijzer Magazine 2022-1 is inmiddels bij alle KNMO-verenigingen op de deurmat gevallen. Vraag ernaar bij je secretaris, contactpersoon of pr-functionaris. Of neem een persoonlijk abonnement. De kosten zijn 18,53 euro per jaar (4 uitgaven). Opgave via redactie@klankwijzer.nl

Gepubliceerd: 27 MAA 2022 - 12:19