WMC ontwikkelt speciale online applicatie voor inschrijvng 

WMC ontwikkelt speciale online applicatie voor inschrijvng 

De inschrijving voor de wedstrijden van het 19de Wereld Muziek Concours in 2022 is geopend. De organisatie heeft een speciale applicatie ontwikkeld waarmee de deelnemers alle hun gegevens kunnen aanleveren. WMC verwacht dat de meeste verenigingen rond de zomervakantie duidelijkheid hebben over hun deelname. De inschrijving sluit op 1 november.

Orkesten en ensembles kunnen vanaf 1 juni online inschrijven voor de mars- en showwedstrijden en de wedstrijden voor harmonie- en fanfareorkesten, percussie-ensembles en brassbands. Ondanks de coronapandemie, verwacht de organisatie uit vrijwel ieder werelddeel aanmeldingen. “De seinen staan in veel landen weer op groen,” zegt Björn Bus, artistiek manager van WMC. “We hebben gedurende het afgelopen jaar intensief contact gehouden met ons umfeld, zowel nationaal als internationaal, en de meeste bands en ensembles zijn optimistisch. Veel orkesten zijn weer gestart met repeteren in groepen en bereiden zich al voor op het komende Wereld Muziek Concours.”

Deadline
Het inschrijven voor het komende WMC gebeurt via een onlineapplicatie, de Mijn WMC-omgeving, waarin vertegenwoordigers van deelnemers alle benodigde informatie kunnen uploaden en beheren. Ze kunnen er onder andere hun programma samenstellen, hun artistiek portfolio uploaden en foto’s en video’s aanleveren. Voor 1 november moeten deelnemers alle algemene informatie (contactgegevens, biografie, recente wedstrijdresultaten, etc.) over hun orkest of ensemble hebben aangeleverd. Orkesten die zich inschrijven in de concertdivisies - de hoogste afdeling binnen de wedstrijden voor harmonie- en fanfareorkesten, brassbands en percussie-ensembles - moeten voor deze datum tevens hun artistiek portfolio indienen. Ze krijgen zo spoedig mogelijk van de organisatie te horen of ze zijn toegelaten tot de wedstrijden. Deelnemers hebben tot 1 februari 2022 de tijd om hun programma definitief te maken.

Verplicht werken
Op 1 april van dit jaar publiceerde de WMC-organisatie al de regelementen voor alle wedstrijdonderdelen. Ook maakte WMC de titels en componisten van de verplichte werken voor harmonie, fanfare en brassbands bekend. De inschrijvingen voor de internationale dirigentenwedstrijd en de bandwedstijd Copa Capella starten op 1 oktober.

Over WMC
Het Wereld Muziek Concours, dat georganiseerd wordt van 7 tot 31 juli 2022, is een blaasmuziekfestival met als basis wedstrijden voor harmonie- en fanfareorkesten, percussie-ensembles, brassbands, mars- en showbands en dirigenten. Het festival, dat sinds 1951 iedere vier jaar plaatsvindt in Kerkrade, is een ontmoetingsplek waar muzikanten en bezoekers met uiteenlopende achtergronden elkaar treffen en waar culturen samenkomen om in gezamenlijkheid muziek te maken. WMC biedt een platform voor een concours op wereldniveau, maar staat vooral voor verbinding tussen mensen, voor waardevolle cross-overs in de blaasmuziek en voor interessante muzikale experimenten.

KLIK HIER voor uitgebreide informatie over de inschrijvingsprocedure voor WMC 2022.

Op de foto: Harmonieorkest La Armónica uit het Spaanse Buñol trad tijdens het WMC 2017 aan met een imposante bezetting.

Foto: FV Media Producties

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 10 JUN 2021 - 11:27
Laatste update: 10 JUN 2021 - 11:35