WMC organiseert jeugdevent tijdens BLOW!

WMC organiseert jeugdevent tijdens BLOW!

Op zaterdag 6 juli 2019 organiseert het Wereld Muziek Concours Kerkrade een muzikaal jeugdevenement als onderdeel van het 4-daagse festival BLOW! by WMC. Het event bestaat uit workshops en concerten onder begeleiding van professionele docenten en is gericht op percussie- of blaasmuzikanten die jonger zijn dan 21 jaar. Het event is gratis toegankelijk en deelnemers – individuele muzikanten of jeugdorkesten – kunnen zich tot 1 mei inschrijven voor deelname.

Ontwikkeling
‘Met het nieuwe festival BLOW! by WMC willen we de blaasmuziek in de breedte tonen en educatie van jonge, talentvolle muzikanten is daar een belangrijk onderdeel van,’ zegt Björn Bus, artistiek manager van WMC. ‘Ik zie het als een wezenlijke taak van WMC om ervoor te zorgen dat de blaasmuziek een toekomst heeft. Met dit event bieden we een podium aan jeugdorkesten en zorgen we ervoor dat individuele muzikanten zich onder leiding van professionals verder kunnen ontwikkelen.’

Programma
Het in totaal zes uur durende programma wordt verzorgd door docenten Marc Huynen en Ivo Kouwenhoven. In de laagdrempelige workshops staat voornamelijk de muzikale ontwikkeling van de jeugdige muzikanten centraal. Gedurende de dag geven de jeugdorkesten miniconcerten op de markt in Kerkrade van ongeveer 30 minuten. De eindpresentatie bestaat uit een gezamenlijk concert van alle deelnemers aan het eind van de dag. Tevens vindt er een workshop plaats van de Oostenrijkse meesterpercussionist Martin Grubinger waar alle deelnemers bij aanwezig zijn.

BLOW! by WMC
Begin februari lanceerde WMC Kerkrade een nieuw blaasmuziekfestival onder de naam BLOW! by WMC Kerkrade. Het festival vindt plaats in Kerkrade van 4 tot en met 7 juli 2019. Onder andere de Amsterdamse jazzband New Cool Collective en de energieke band Broken Brass Ensemble maken deel uit van de line-up van BLOW!. Het defensieorkest Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) speelt op 6 juli samen met de gevierde Duitse percussionist Martin Grubinger. Het festival sluit af met een parade van top mars- en showbands in het centrum van de stad.

De inschrijving is geopend tot 1 mei. Uiterlijk 15 juni maakt de organisatie de exacte tijden van de workshops en concerten bekend. Meer informatie via blowbywmc.nl/jeugdevent.

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 21 MAA 2019 - 17:06
Laatste update: 21 MAA 2019 - 17:10