WMC stelt jubileumconcert uit vanwege oplopende coronacijfers

WMC stelt jubileumconcert uit vanwege oplopende coronacijfers

In verband met de oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames kiest het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade voor het uitstellen van haar 70-jarige jubileumviering op 19 november in de Rodahal. De enorme toename van het aantal coronabesmettingen treft met name de regio Heerlen-Kerkrade. De organisatie acht het op dit moment niet passend om in deze omstandigheden een grootschalig concert te organiseren. WMC nam dit besluit in overleg met de GGD Zuid-Limburg, de gemeente en andere stakeholders.

"Uitstel betekent zeker geen afstel,” zegt Marcel Andriolo, general manager bij WMC. "We vinden het als organisatie op dit moment echter geen pas hebben om een dergelijk feestelijk evenement te organiseren. We zien dat de cijfers snel oplopen en dat de ziekenhuizen overbelast raken.” Het concert, waar onder meer Harmonie St. Michaël Thorn en rietkwintet Calefax zouden optreden, wordt verplaatst naar het voorjaar. WMC maakt op korte termijn een nieuwe datum bekend.

Tickets
Gekochte tickets voor 19 november blijven geldig voor de nieuwe datum van het concert. Kopers die liever hun geld terugkrijgen, worden hierover door Eventim geïnformeerd.

Op de foto: Tijdens het jubileumconcert WMC 70 jaar zouden onder meer slagwerker Dominique Vleeshouwers en harmonie St. Michaël van Thorn optreden.  

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 10 NOV 2021 - 15:47
Laatste update: 10 NOV 2021 - 15:56