WMC verlengt inschrijftermijn voor WMC2022

WMC verlengt inschrijftermijn voor WMC2022

Hoewel de organisatie positief is over het aantal inschrijvingen heeft het Wereld Muziek Concours de inschrijftermijn voor WMC2022 verlengd tot 15 december.

Ondanks de coronapandemie schommelt het aantal inschrijvingen rond de 200. Met dit aantal kan het WMC volgens artistiek manager Björn Bus bouwen aan een aansprekend programma dat recht doet aan de internationale allure die het festival geniet. “Op dit moment zijn nog niet alle orkesten zover dat ze definitief hebben ingeschreven. We willen de deur voor die potentiële deelnemers nog openhouden tot en met 15 december.”

Door de coronacrisis is de voorbereiding van met name deelnemers uit de lagere divisies vertraagd. De verwachting is dan ook dat er nog enkele deelnemers worden toegevoegd aan de wedstrijdonderdelen. Toch spreekt de organisatie voor zowel voor de concertwedstrijden in de Rodahal en het Parkstad Limburg Theater als voor de Mars- en Showwedstrijden in het Parkstad Limburg Stadion van een representatief programma. Het WMC houdt echter wel rekening met de onzekerheid van de nationaal en internationaal geldende coronarestricties. Voorzitter Max Kousen: “De wereld snakt naar muziek, dat voelen wij ook en wij willen en zullen er alles aan doen om dit mogelijk te maken. Maar dat betekent niet dat we aan de coronacrisis voorbij kunnen gaan. We zullen in de huidige tijd de nodige realiteitszin dienen te betrachten. Die noopt ons tot voorzichtigheid. We zijn immers als gastheer verantwoordelijk voor onze deelnemers en bezoekers. We zijn hoopvol maar dienen de vinger aan de pols te blijven houden.”

Alle informatie rondom de verlengde deadline van woensdag 15 december: https://wmc.nl/nl/deelnemen/inschrijven/ 

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 05 NOV 2021 - 14:39
Laatste update: 08 NOV 2021 - 07:29