WMC voert in 2022 prelims-finals structuur in

WMC voert in 2022 prelims-finals structuur in

Het Wereld Muziek Concours neemt in 2022 de indeling van de mars- en showwedstrijden op de schop. Er komen meer divisies en voor de hoogste divisie wordt een prelims-finals structuur opgetuigd zoals onder meer ook Drum Corps International hanteert.

In het verleden waren er twee divisies: de World Division en de First Division. Dat worden er nu vijf, waaronder een jeugddivisie. Boven de World Division komt een Championship Division voor de meest competitieve bands. Deze nieuwe divisie biedt plaats aan maximaal achttien deelnemers. De voorrondes (prelims) zijn op de vrijdag in het laatste weekend. De twaalf hoogstgeplaatste deelnemers krijgen een plek in de finale op de slotdag van het 19e WMC. De nummers 13 tot en met 15 strijden zaterdags om de kampioenstitel in de World Division. Onder de twee bestaande divisies komt een Second Division waarin bands op hun eigen niveau kunnen deelnemen. Met het toevoegen van een Youth Division biedt het WMC ook een podium aan aanstormend talent.

WMC brengt volgende maand meer informatie over de reglementen voor de 19e editie in 2022 naar buiten. De inschrijving start op 1 juni.

Lees het hele artikel in KNMO Klankwijzer Magazine 2021-1 dat vorige week bij alle KNMO-verenigingen op de deurmat is gevallen. Vraag ernaar bij je secretaris, contactpersoon of pr-functionaris.

Of neem een persoonlijk abonnement. De kosten zijn 17,44 euro per jaar (4 uitgaven). Opgave via redactie@klankwijzer.nl.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 23 MAA 2021 - 19:59
Laatste update: 25 MAA 2021 - 08:26