WMC zet met honorary invitations in op kleurrijker deelnemersveld

WMC zet met honorary invitations in op kleurrijker deelnemersveld

WMC wil met het toekennen van zogeheten honorary invitations een bontere mix van culturen uit alle delen van de wereld naar Kerkrade halen. Ook Nederlandse korpsen kunnen zich via zo'n ere-uitnodiging rechtstreeks plaatsen voor deelname aan WMC 2021.

WMC wil voor de komende editie nog explicieter inzetten op internationalisering met meer deelnemers uit diverse werelddelen. Hierdoor zal er een mooie mix van culturen te zien en te horen zijn op het komende WMC. Om die reden heeft WMC besloten zogenaamde honorary invitations toe te kennen aan buitenlandse groepen, organisaties of representatieve personen tijdens evenementen over de hele wereld.

Het gaat erom dat deze actoren in de ogen van het WMC op een bijzondere manier indruk maken op het daar aanwezige juryteam of waarnemers die daar namens het WMC aanwezig zijn. De toekeninning van een honorary invitation hoeft dus niet enkel gebaseerd te zijn op een competitieve prestatie (aantal punten), maar kan ook gestoeld zijn op de uniciteit de een groep of individu heeft in de manier waarop de cultuur van het land van herkomst wordt gepresenteerd evenals de wijze waarop invulling wordt gegeven aan het uitdragen van interculturele uitwisseling.

Zo’n zelfde regeling wil WMC ook toepassen bij Nederlandse wedstrijden. Deelnemers aan het NK Show (ODSC), NK Mars , NK Podium en het NK Jeugd (Mars en Show) van de KNMO kunnen zich volgend jaar via honorary invitations rechtstreeks plaatsen voor deelname aan het Wereld Muziek Concours 2021 in Kerkrade. “Voor WMC is ook het Nederlandse circuit zeer belangrijk”, zegt Henk Smit, artistiek manager van het WMC. “Juist daarom zijn we constructief in gesprek met onder andere de doelgroep SMP van de KNMO. De KNMO organiseert in Nederland kwalitatief goede wedstrijden onder de paraplu van het nieuwe Nationaal Reglement Mars en het vernieuwd Nationaal Reglement Show. Met de KNMO hebben we afgesproken om ook voor de Nederlandse deelnemers honorary invitations mogelijk te maken.”

Groepen die een ere-uitnodiging ontvangt heeft een direct plaatsingsbewijs voor WMC bemachtigd. Als ze zich inschrijven voor het WMC zijn ze gegarandeerd van plaatsing. De exacte criteria worden later dit jaar bekend gemaakt en in overleg met de doelgroep SMP verder gecommuniceerd naar de korpsen.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine

Gepubliceerd: 05 AUG 2019 - 21:22
Laatste update: 05 AUG 2019 - 21:33