Woensdag 20 juli: dag 14 van het WMC

Woensdag 20 juli: dag 14 van het WMC

Het programma van woensdag 20 juli 2022.

Finale International Conductors Contest met slotconcert
20:00 - 22:30 | Rodahal
Ook ditmaal vindt er tijdens WMC een Internationale Dirigentenwedstrijd plaats in Kerkrade. Uit alle inschrijvingen worden 24 kandidaten geselecteerd die worden toegelaten tot de wedstrijd. De uiteindelijke winnaar van de gouden dirigeerstok – de hoogste prijs van de wedstrijd - wordt bepaald tijdens het slotconcert, waar drie finalisten een galaconcert dirigeren in de Rodahal in Kerkrade. Dat zijn Lars Corijn (België), Yoann Combémo (Frankrijk) en Ivo Silva (Portugal). Voor de pauze zullen de drie finalisten de Marinierskapel der Koninklijke Marine dirigeren met originele composities voor harmonieorkest. Na de pauze zal chef-dirigent Arjan Tien een symfonisch programma voor zijn rekening nemen waarin het publiek kan genieten van een van de beste professionele harmonieorkesten van Nederland.
Deze wedstrijd is een samenwerking met de Bond voor Orkestdirigenten en Instructeurs (BvOI).
Uitvoerenden: Marinierskapel der Koninklijke Marine gedirigeerd door de drie finalisten van de International Conductors Contest.
Programma voor de pauze: Danceries (set 1) (Kenneth Hesketh); Roumaniana (Jean Absil); Rebroll (Salvador Brotons).
Programma na de pauze: Godspeed! (Stephen Melillo); 45 - 20 Souvenir de la guerre (wereldpremière, Rob Goorhuis); Elsa’s Procession to the Cathedral, from Lohengrin (Richard Wagner); Gazebo Dances (John Corigliano);


BLOW! Stage | Qnot
19:00 - 23:00 uur | Markt | BLOW! Stage


WMC Village | Stolz ohne Holz
19:00 - 00:00 uur | WMC Village

Gepubliceerd: 20 JUL 2022 - 08:31
Laatste update: 20 JUL 2022 - 08:35