Workshop: benader je partij vanuit je sax en je stem

Workshop: benader je partij vanuit je sax en je stem

Op zondag 21 augustus geeft klarinettist/saxofonist Henk Menkveld samen met saxofoniste/ademcoach Floor Wittink een bijzondere workshop voor saxofonisten.

Speel je in een harmonie of fanfare of ander ensemble? In deze workshop benader je je partij zowel vanuit je sax als vanuit je stem. Zonder dat je daarbij mooi hoeft te kunnen zingen. Henk Menkveld laat je met zijn jarenlange ervaring als es-klarinettist in de Koninklijke Militaire Kapel en als koordirigent/zanger ervaren hoe de klank van de saxofoon en de menselijke stem prachtig in elkaars verlengde liggen.

Hoe leuk is het om de klank van jouw stem verder te ontdekken zodat je saxofoonspel zowel sprekender als zangrijker kan worden. Deze dag gaan we meerstemmige muziek samenspelen zoals je dat in het orkest gewend bent in bijvoorbeeld koralen.

De partijen zijn gemakkelijk (niveau A) zodat we meteen met klank en samenspel aan de slag kunnen gaan. De stemoefeningen doen we gezamenlijk en vereisen geen speciale ervaring. Het is nodig dat je al wat ervaring hebt en noten kunt lezen, en dus geen absolute beginner bent. Richtlijn is tenminste twee jaar les. Deze workshop is leerzaam voor spelers van verschillend niveau.

Henk Menkveld is behaalde zijn diploma's Uitvoerend Musicus klarinet en Orkestdirectie en schoolde zich daarna bij als saxofonist en volgde zanglessen bij diverse docenten. Hij speelde van 1987 tot 2007 als klarinettist in de Koninklijke Militaire Kapel en gaf optredens in binnen- als buitenland. Henk heeft daarnaast jarenlange ervaring als koordirigent en docent klarinet en saxofoon.

Floor Wittink is uitvoerend musicus klassiek saxofoon en ademcoach. Naast het geven van concerten heeft ze jarenlange ervaring in het geven van lessen en workshops over saxofoonspelen, muziek overbrengen en natuurlijk de ademhaling.

De workshop vindt plaats op 21 augustus van 10.30 tot 15.00 in Schalkwijk Utrecht (parkeren kan voor de deur, ophalen van station kan worden geregeld). Aantal deelnemers 8-15
Meer informatie en opgave: https://floorwittink.nl/winkel/21-8-22-workshop-stemsax/ 

(Advertorial)

Gepubliceerd: 27 JUN 2022 - 10:49