Workshop bij Apollo Brass met René Henket

Workshop bij Apollo Brass met René Henket

Koperensemble Apollo Brass houdt in het weekeinde van 19 en 20 juni een workshop onder leiding van René Henket. Een van de onderdelen is een embouchure-analyse. Daarnaast is het mogelijk om een les te krijgen van René Henket. Locatie is de Schuttershof te Domburg.

Veel koperblazers krijgen in de loop der jaren te maken met kleine speelproblemen. Deze problemen sluipen er vaak in zonder dat je dat zelf in de gaten hebt. Middels een embouchure-analyse is het mogelijk deze problemen op te sporen en te verhelpen. De embouchure-analyse bestaat uit een ademhalingsmeting (spirometing), mondstukdrukmeting (Liptilt®) en een mondstukcamera opname (Lipcam®). De resultaten worden verwerkt in een uitgebreide schriftelijke analyse. Aan deze analyse wordt een embouchure- en studieadvies gekoppeld. De analyse met advies krijg je inclusief de opnames toegestuurd.

Leden van Apollo Brass en een aantal leden van zusterverenigingen hebben in november deze embouchure-analyse al gehad. Naar aanleiding van de vele positieve reacties hebben we René Henket nogmaals uitgenodigd in het weekend van 19 en 20 juni 2021 om een vervolg te geven aan de eerdere workshop- analyse.

Verder is het mogelijk om aan de hand van een zelf gekozen en ingestudeerd stuk een les te krijgen van René Henket. Deze les is coronaproef en conform alle richtlijnen.

Heb jij ook interesse in een embouchure-analyse of een les van René Henket? Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar. Je kunt je aanmelden voor 10 juni 2021 via info@apollobrass.nl

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrantautomatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 20 MEI 2021 - 08:32