Workshop Böhmische Blasmusik door Michael Klostermann

Workshop Böhmische Blasmusik door Michael Klostermann

Componist en dirigent Michael Klostermann houdt op 22 april in Duiven een workshop met de titel Het geheim van de Böhmische Blasmusik.

De Isseltaler Musikanten en instrumentenbouwer Miraphone hebben de bekende componist en dirigent Michael Klostermann uitgenodigd om in Duiven een Next Level workshop te geven. De workshop is genaamd ‘Het Geheim van de Böhmische Blasmusik’. Klostermann zal tijdens zijn workshop zowel de theoretische basis, als de praktische uitvoering van een polka en een wals behandelen volgens de Böhmische principes.

Houd je van Böhmische Blasmusik? Wil je je meer verdiepen in de bijzonderheden van deze muziekstijl, dan is een workshop bij Michael Klostermann aan te raden. De theoretische basis zal Michael Klostermann behandelen met een PowerPoint-presentatie. Deze presentatie is uniek omdat er geen serieuze literatuur bestaat die de Böhmische muziekstijl analyseert en het in een historische context plaatst.

Het doel is dat de deelnemers aan de workshop inzicht krijgen hoe de muziek tot stand is gekomen en welke verschillende invloeden uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor de muziek, zoals deze nu gespeeld en geïnterpreteerd wordt. 

Waar wordt de workshop gehouden?
De workshop wordt gehouden in Cultuurcentrum DE OGTENT, Remigiusplein 9, te (6921 BL) Duiven.

Wanneer wordt de workshop gehouden?
De Workshop ‘Het geheim van de Böhmische Blasmusik’ wordt gehouden op zaterdag 22 april 2023, vanaf 9.00 uur.

Hoe kan ik mij inschrijven?
Inschrijving kan geschieden via het online inschrijfformulier op de website www.isseltalermusikanten.nl 

Wat zijn de kosten?
De cursuskosten bedragen € 45,00; inbegrepen in het cursusgeld zijn:
- Theorie- en praktijkles in de vorm van algemene repetitie met Michael Klostermann;
- De desbetreffende muziekpartijen;
- Koffie/thee bij de ontvangst en een lunch;
- Ticket voor het concert ’s avonds met de Isseltaler Musikanten.

Isseltaler Musikanten
Deze muzikanten onder leiding van Cyrille van Poucke spelen op hoog niveau traditionele en nieuwe Böhmische blaasmuziek. Sinds de oprichting in 1977 is de kapel haar Böhmische Egerländerroots trouw gebleven.

Gedurende haar 45-jarig bestaan is het blaasorkest uitgegroeid tot een toonaangevende kapel. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de bühne te vinden, niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Het orkest speelde in Zuid-Tirol op het muziekfeest in Tramin en is regelmatig te gast in Hamminkeln (Duitsland) bij de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur. In mei 2022 hebben de muzikanten geprogrammeerd gestaan op het Open Airfestival der Blasmusik ‘Blechlawine’ in Mayrhofen Oostenrijk.

De muzikanten organiseerden meerdere keren Egerländerworkshops en concerten met bekende Duitse en Oostenrijkse professionele muzikanten.

Gepubliceerd: 28 DEC 2022 - 16:59