Workshop optimale ademhaling voor blazers en zangers

Workshop optimale ademhaling voor blazers en zangers

De sopraan en zangpedagoge Manuela Ochakovski verzorgt zondag 24 juli op uitnodiging van saxofonist en cursusleider Floor Wittink een workshop optimale ademhaling voor blazers en zangers.

In deze workshop voor blazers en zangers is sopraan Manuela Ochakovski uit Apeldoorn te gast. Zij is inmiddels internationaal bekend zangpedagoge die zowel zangers als blazers helpt met hun ademhaling. De workshop vindt plaats op 24 juli van 10.30 tot 15.00 in Schalkwijk Utrecht (parkeren kan voor de deur, ophalen van station kan worden geregeld). Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers. Klik HIER voor meer informatie en opgave.

In haar zangstudio geeft ze zowel professionals als amateurzangers, -sprekers en -blazers les. Manuela kan als geen ander luisteren, jou de ruimte geven en motiveren en ondertussen precies de juiste tip op het juiste moment geven.

Floor Wittink is klassiek saxofoniste en ademcoach en geeft in die hoedanigheid regelmatig workshops en cursussen. Zij heeft zelf hele goede ervaring met de lessen van Manuela Ochakovski en nodigt haar daarom graag uit als gastdocent en zal zelf ook docent zijn op deze dag.

In de workshop wordt naast fysieke oefeningen ook aan taal- en klankoefeningen gewerkt. Soms plenair maar ook in kleinere groepjes. Inhoudelijk wordt gewerkt aan adem, balans, coördinatie, dosering, emissie en focus.

Omdat de oefeningen op verschillende niveaus kunnen worden gedaan is deze workshop zowel geschikt voor professionals die nieuwsgierig zijn naar nieuwe invalshoeken als amateurs die bij willen spijkeren op gebied van ademhaling.

De sopraan Manuela Ochakovski is van oorsprong Roemeense. Zij studeerde cum laude af aan de muziekacademie in Lasi (Roemenië). Naast haar ruim 20-jarige carrière als uitvoerend musicus is Manuela Ochakovski al vanaf 1986 actief als zangpedagoge. Met haar zangstudio ‘il Portamento’ groeit zij langzaamaan naar een internationale reputatie. Behalve uit Nederland hebben ook zangers uit België, Frankrijk, Engeland, Zwitserland en Canada hun weg naar ‘il Portamento’ gevonden.

Een aantal van hen is inmiddels werkzaam als solist op (inter)nationale podia. Behalve aan zangers geeft zij ook les aan blazers uit binnen- en buitenland.
Meer informatie: www.manuelaochakovski.com

Klik HIER voor meer informatie en opgave.

(Advertorial)

Gepubliceerd: 26 JUN 2022 - 11:33
Laatste update: 26 JUN 2022 - 11:36