Workshop Thomas Gansch (Mnozil Brass) in Hank

Workshop Thomas Gansch (Mnozil Brass) in Hank

In 2024 bestaat Altena Brass 25 jaar en dat wil de band niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op 25 mei zis er onder meer een concert en een workshop met de wereldberoemde Oostenrijkse trompettist Thomas Gansch.

Op zaterdagavond 25 mei vindt in ’t Uivernest in Hank het jubileumconcert plaats, met als solist de Oostenrijkse trompettist Thomas Gansch. Gansch is vooral bekend geworden als oprichter en trompettist van koperensemble Mnozil Brass. Met dit koperensemble gaf Gansch de afgelopen dertig jaar concerten over de hele wereld.

Workshops
’s Middags, voorafgaand aan het jubileumconcert, verzorgen Thomas Gansch en dirigent Ward de Ketelaere twee workshops.

In de blazersworkshop door Thomas Gansch zal onder andere ademhalings- en blaastechniek, podiumpresentatie en improvisatie aan bod komen. In de slagwerkworkshop behandelt Ward de Ketelaere diverse stijlen en grooves. Beide workshops zijn bedoeld voor jonge, enthousiaste muzikanten uit de regio.

De invulling van de workshop van Ward de Ketelaere zal afhangen van de behoefte van de deelnemers. Onderwerpen als ritmiek, techniek en timing, stijlen en grooves zullen op verschillende manieren een plaats krijgen binnen de workshop. Daarnaast is er gelegenheid voor het stellen van individuele vragen. Deelnemers mogen een eigen muziekstuk meenemen dat zij hebben voorbereid. De workshop wordt gegeven aan maximaal 20 deelnemers.

Inschrijving voor een workshop kan via de website van Altena Brass: https://www.altenabrass.nl/workshops/ 

Gepubliceerd: 03 FEB 2024 - 15:01