Workshop voor dirigenten van slagwerkensembles

Workshop voor dirigenten van slagwerkensembles

De Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM) en de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs (BVOI) houden zaterdag 5 oktober een workshop voor dirigenten van gestemde- en ongestemde slagwerkensembles. Workshopleiders zijn Anno Appelo en Wibrand van Norel (foto).

Er wordt deze dag geprobeerd een duidelijke ‘brug’ te leggen tussen praktijk en theorie. Gestart wordt met een gezamenlijke (theorie) partituurstudie om die studie vervolgens in de praktijk te brengen. Aam bod komen onder meer thema’s zoals stokkeuze, balans gestemd- en ongestemd slagwerk, kleur, techniek, interpretatie, timing, slagtechniek etc. De dag wordt afgesloten met theorie over programmering en opstelling voor slagwerkensembles.

Er wordt gewerkt met de slagwerkgroep van fanfare Sint Cecilia uit Milheeze onder leiding van Harrie van Otterdijk. Er zullen twee tot vier werken worden behandeld, voor zowel gestemd slagwerkensemble als ongestemde slagwerk (niveau vierde t/m eerste divisie).

De workshop wordt gehouden in Milheeze en duurt van 9.00 tot 15.00 uur. Ook dirigenten buiten Brabant kunnen inschrijven voor deze studiedag.

Informatie en inschrijven: KLIK HIER.


Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 10 JUL 2019 - 09:41