Workshops ademhaling voor blazers

Workshops ademhaling voor blazers

Ervaar je een tekort of juist een teveel aan adem tijdens het spelen? Vind je het lastig om goede controle te houden over je klank? Of vind je dat je toon voller zou mogen klinken? Met name in de hoogte?

Tijdens de workshops 'Optimale ademhaling voor blazers' leer je over de werking van ademhaling en ademsteun. Je leert ademhalen met gebruik van je middenrif. Je ervaart het gebruik van je spieren die nodig zijn voor de ademsteun, gevolgd door een inademing die vanzelf gaat. Je krijgt persoonlijke feedback en te krijgt oefeningen mee.

Deze workshop kan door zowel beginnende als gevorderde spelers worden gevolgd. Docent is uitvoerend en docerend saxofoniste Floor Wittink. Zij geeft sinds 2012 elk jaar een serie saxworkshops. Door in te zoomen op één onderwerp en daar een dagdeel mee bezig te zijn kun je een grote stap maken in het saxofoon spelen.

De workshop 'Optimale ademhaling voor blazers' vindt plaats op de zaterdagen 1 februari, 22 februari en 14 maart, telkens van 10.00 tot 13.00 uur. Locatie: Keyserin (naast de kerk), Middenweg 148, Middenbeemster. Informatie: KLIK HIER

foto: Efraim Schulz-Wackerbarth

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 15 JAN 2020 - 15:14
Laatste update: 15 JAN 2020 - 19:57