Workshops bij Apollo Brass met René Henket en Martien de Kam

Workshops bij Apollo Brass met René Henket en Martien de Kam

Het 120-jarige Koperensemble Apollo Brass organiseert in het jubileumweekend van 8 tot en met 10 oktober in het Schuttershof in Domburg workshops voor koperblazers met als docenten René Henket en Martien de Kam.

Bij de workshop-blazerscoaching van René Henket, trompettist van het Johann Strauss Orkest van André Rieu, is er een mogelijkheid van een embouchure-analyse. De coaching is vooral gericht op specifieke blaastechnische aspecten, zoals warm-up, air flow oefeningen en lipbindingen.

Martien de Kam, bekend als bastrombonist en tubaïst van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Metropole Orkest, geeft een workshop voor trombone, tuba, euphonium en bariton. Ook mogelijk is een sectietraining. Wat is er nu nog leuker dan met je trombone -of (tenor-)tuba collega’s samen te spelen in een orkest! Het is dan ook een goed idee om eens met je sectie apart te repeteren onder leiding van een ervaren trombonist/tubaïst. Met aandacht voor timing, intonatie, balans en algemene techniek. Dit alles kan aan de hand van eigen repertoire of materiaal dat tijdens de workshop wordt uitgedeeld.

De workshops worden gehouden op vrijdag 8 oktober (16.00 uur), zaterdag 9 oktober (10.00 uur) en zondag 10 oktober (10.00 uur).

Heb jij interesse in het volgen van een les bij Martien de Kam of een embouchure-analyse of les van Rene Henket? Voor meer informatie zie www.apollobrass.nl. 

Aanmelden voor 30 september 2021 via info@apollobrass.nl 

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 29 SEP 2021 - 13:39