Workshops met klinkende namen in Dokkum

Workshops met klinkende namen in Dokkum

De Stedelijke Harmonie Dockum organiseert zaterdag 7 december in het kader van haar 145-jarig bestaan enkele zeer interessante workshops voor muzikanten en voor iedereen die zich graag nog verder wil ontwikkelen op zijn/haar instrument. Er zijn die workshops onder leiding van klinkende namen uit de professionele muziekwereld.

Voor de workshop houten blaasinstrumenten komt Henk de Graaf naar Dokkum. Henk de Graaf is een zeer bekende Nederlandse klarinettist die tot zijn pensionering solo-klarinettist is geweest van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij heeft diverse cd’s gemaakt, onder andere met pianist Daniël Wayenberg en behoort tot de top klarinettisten van ons land.
Voor de workshop saxofoon is Femke IJlstra aangetrokken. Femke is afkomstig uit Augustinusga en heeft gestudeerd aan het conservatorium in Amsterdam. Zij is lid van het Tonhalle Orchester Zürich en is momenteel tevens werkzaam als hoofdvakdocente saxofoon aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.
Voor de workshop koperen blaasinstrumenten (trompet, cornet, bugel, hoorn, bariton, euphonium, trombone en bas) is niemand minder dan Eric Vloeimans bereid gevonden deze te leiden. Eric is op dit moment één van de meest succesvolle trompettisten in zowel ons eigen land als in het buitenland. Hij heeft een zeer uitgebreide concert carrière en heeft een buitengewone stijl van trompet spelen ontwikkeld die onnavolgbaar is. Wij zijn dan ook zeer ingenomen met het feit dat Eric deze koper workshop gaat leiden.

Al met al een buitenkans voor ambitieuze muzikanten om klinkende workshops mee te maken. De drempel om mee te doen is bewust laag gehouden, enkele jaren speelervaring op niveau A/B van de landelijke muziekexamens volstaat. Dit om zoveel mogelijk muzikanten uit de regio in de gelegenheid te stellen naar Dokkum te komen en deel te nemen aan deze uitdagende muzikale happening.

Informatie: https://www.harmoniedokkum.nl

Gepubliceerd: 01 NOV 2019 - 16:50
Laatste update: 21 NOV 2019 - 09:42