Workshops met René Henket en Arno Piters

Workshops met René Henket en Arno Piters

Op uitnodiging van het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest geven trompettist René Henket en klarinettist Arno Piters workshops in Maastricht.

De eerste blazersworkshop zal plaatsvinden op zondag 26 maart met René Henket, de bekende trompettist uit het Johan Strauss Orkest van André Rieu.
Op zondag 23 april organiseren wij een tweede workshop met Arno Piters, klarinettist uit het Koninklijk Concertgebouworkest.

Informatie over de programma's:

René Henket op 26 maart 2023:
10:00 - 10.20 uur | Inloop met koffie, thee & vlaai
10:20 - 13:00 uur | Workshop

Rene Henket is al 35 jaar werkzaam als trompettist in het orkest van André Rieu. Daarnaast heeft hij al 30 jaar een lespraktijk waarbij hij zich met name heeft gespecialiseerd in koperblazers met speelproblemen.
In de vorm van een interactieve workshop laat hij de deelnemers kennis maken met alle basisaspecten van blazen op een koperen blaasinstrument en de hieraan onlosmakelijke gekoppelde juiste keuze van een mondstuk.
Middels de modernste meettechnieken kunnen deze keuzes geanalyseerd en zo nodig aangepast worden. De meettechnieken bestaan uit digitale ademhalingsmeting, digitale mondstukdrukmeting, compressiemeting, en digitale lipcams, dit zijn
mondstukken met ingebouwde led camera's. Dit is mogelijk voor alle koperen blaasinstrumenten.
Na afloop van de workshop is er altijd de mogelijkheid om alle individuele vragen te beantwoorden en eventuele controle van jouw embouchure en mondstuk. Rene neemt een grote collectie mondstukken mee waardoor ter plekke proberen mogelijk is.

Arno Piters op 23 april 2023:
11:00 - 11.20 uur | Inloop met koffie, thee & vlaai
11:20 - 14:00 uur | Workshop

Sinds 2004 is Arno Piters esklarinettist van het Koninklijk Concertgebouworkest en heeft hij bij verschillende orkesten gespeeld. Arno is ook actief in de kamermuziek en treedt op als solist in soloconcerten met orkest. In zijn workshop zal hij zich onder andere richten op samenspel, muzikaliteit, intonatie, ritme, articulatie, dynamiek, timing, samen ademen en balans.

Locatie: Greune Zaol Wolder (Tongerseweg 336, Maastricht)

Mis de kans niet om met deze bijzondere musici te werken!  Musici van binnen en buiten het LJSO krijgen de kans hen te ontmoeten, vragen te stellen en  met ze samen te werken.

Aanmelden is gratis en kan via info@ljso.nl voor uiterlijk 19 maart.

Gepubliceerd: 24 FEB 2023 - 15:27
Laatste update: 26 FEB 2023 - 11:57