Workshops Waveline fluit door Rogier de Pijper

Vooral bij jonge fluitisten ligt het gevaar van een verkeerde houding tijdens het fluit spelen serieus op de loer! Daarom geeft Rogier de Pijper tijdens het Adams Fluitfestival workshops waarin een goede houding met gebruik van de Waveline fluit centraal staat.

Er zijn veel hulpmiddelen in de handel die dit gevaar verminderen. In deze workshop kijken we beter naar de Waveline fluit. Wat is het voordeel van deze fluit ten opzichte van de fluiten met gebogen kopstuk? Welke voordelen heeft het voor bijvoorbeeld de houding?

Uittesten
We praten niet alleen over de Waveline fluit, we gaan ze ook uittesten. Tijdens de workshop zijn voldoende Waveline fluiten beschikbaar. Samen studeren we op de Waveline fluit en stuk in en vormen we een Waveline fluitensemble.
Een leuke, actieve workshop voor fluitdocenten en leerlingen!

Rogier de Pijper
Rogier de Pijper schreef de beginnersmethode ‘Fluitmethode.nl’ en ‘Fluitmethode.be’. In 2011 startte hij met zijn project Flute Colors. Een project waarbij Rogier zich inzet om moderne speeltechnieken voor fluit toegankelijk te maken voor fluitisten, componisten en luisteraars. In 2016 verscheen zijn boek Flute Colors met 112 oefeningen om het fluitspel te verbeteren door middel van het gebruik van moderne speeltechnieken. Rogier geeft regelmatig concerten en workshops over de hele wereld.

Er worden twee workshops gegeven tijdens het Adams fluitfestival op zaterdag 23 en zondag 24 april bij Adams in Ittervoort.

Meer informatie over Rogier de Pijper: klik HIER.

Deze workshops worden mede mogelijk gemaakt door JUPITER Waveline fluiten.

(Advertorial)

Gepubliceerd: 18 FEB 2022 - 11:06
Laatste update: 18 FEB 2022 - 11:13