Xavier Scheepers dirigent bij Prinses Juliana Klaaswaal 

Xavier Scheepers dirigent bij Prinses Juliana Klaaswaal 

Christelijke Harmonievereniging Prinses Juliana uit Klaaswaal heeft Xavier Scheepers aangesteld als nieuwe dirigent voor het harmonieorkest. Hij volgt Alex Zwijgers op, die in juni 2020 na 41 jaar door gezondheidsredenen stopte met dirigeren bij de vereniging.

Xavier Scheepers studeerde klassiek saxofoon bij Arno Bornkamp aan het conservatorium van Amsterdam, waar hij Cum Laude zijn masterdiploma behaalde. Na het afstuderen speelde Xavier in het binnen- en buitenland met wereldberoemde orkesten zoals Munich Philharmonic Orchestra, National Lithuanian Symphony Orchestra, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Holland Symfonia onder leiding van onder anderen Valery Gergiev, Marc Soustrot, Christian Jarvi en Gustavo Gimeno Martinez. Daarnaast speelde hij soloconcerten in bijvoorbeeld het Concertgebouw te Amsterdam en de Nieuwe Kerk te Den Haag. Ook is hij als (gast)docent verbonden geweest aan conservatoria in Amsterdam, Tilburg, Enschede, Karlsruhe en Augsburg.

Sinds 2005 is Xavier actief als dirigent. Hij volgde voor zijn directiediploma lessen bij Frans Scheepers en Jan Cober aan het conservatorium van Maastricht. Momenteel is hij als dirigent verbonden aan Harmonie Amicitia uit Vilt en Harmonie St. Gerardus uit Heksenberg. Naast zijn werk bij zijn vaste orkesten is Xavier regelmatig gastdirigent bij gerenommeerde orkesten zoals koninklijke Gildenbonds Harmonie Boxtel, koninklijke Harmonie Lentekrans Linne en Harmonie De Vriendenkrans Heel.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 06 OKT 2021 - 11:05
Laatste update: 06 OKT 2021 - 12:06