Yes, we mogen weer! Protocol goedgekeurd

Yes, we mogen weer! Protocol goedgekeurd

Yes, we mogen weer! Het protocol voor het hervatten van activiteiten en repetities is definitief goedgekeurd door het ministerie van Economische Zaken.

Dat betekent dat verenigingen vanaf vandaag activiteiten mogen hervatten, met het protocol als basis. Pas in het geval van een organisatie met een eigen gebouw of ruimte de richtlijnen toe uit dit protocol. Indien een ruimte niet in eigen beheer is ga dan in overleg met de beheerder om onderstaande richtlijnen te realiseren.

Ten opzichte van het concept protocol dat vrijdag gepubliceerd werd staan enkele aanpassingen en verduidelijkingen in het definitieve protocol, die het de verenigingen makkelijker maken activiteiten te hervatten. Onder meer met bijgaande afbeelding waarmee de onderlinge afstand van 2 meter verduidelijkt wordt.

KNMO-voorzitter Bart van Meijl: “Bij het opstellen van het protocol zijn we gehouden aan de door de overheid gestelde kaders waarbij de opdracht was om het protocol conform beschikbare informatie uit de Duitse onderzoeken op te stellen. In samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Orkesten en met advies van o.a. de BvOI en het LKCA is het protocol opgesteld en ter controle en goedkeuring voorgelegd aan het ministerie van Economische Zaken.”

De definitieve versie van het protocol (alsmede toekomstige updates) kunt u vinden op: KLIK HIER

Het protocol zal tevens worden toegevoegd aan www.mijncoronaprotocol.nl. Het protocol zal een update krijgen bij wijziging van maatregelen, versoepeling andere redenen zijn die aanleiding geven tot aanpassingen.

Van Meijl: “Wij snappen dat het protocol in situaties beperkingen oplegt die weer voor nieuwe uitdagingen zorgen zoals de beperking in ruimte. We hopen en verwachten dat verenigingen binnen de ruimte die er nu is op basis van het protocol samen mogelijkheden zoeken om het ‘samen muziek maken’ weer te hervatten.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 08 JUN 2020 - 18:16
Laatste update: 10 JUN 2020 - 11:02