Yiorgo Moutsiaras nieuwe dirigent van ATK Brass

Yiorgo Moutsiaras nieuwe dirigent van ATK Brass

ATK Brass uit Arnhem heeft Yiorgo Moutsiaras benoemd als opvolger van Roeland Cleijne in de functie van dirigent/muzikaal leider.

De keuze van Yiorgo voor ATK Brass lijkt niet voor de hand liggend omdat hij tot nu toe zijn sporen hoofdzakelijk in de klassieke muziek heeft verdiend. Maar met zijn keuze voor ATK Brass wil Yiorgo zijn horizon verbreden met het genre van ATK Brass dat zich het best laat omschrijven als de zogeheten Lichte muziek. Een bewuste keuze van hem maar ook van onze muzikanten die altijd vernieuwend willen zijn en de grote wens hadden om opnieuw een dirigent te hebben met grote passie voor muziek én bij wie ze zich prettig voelen.

Een korte kennismaking: de 45-jarige Yiorgo is geboren in het Griekse Volos en sinds 1999 in Nederland waar hij heeft gestudeerd aan het Codarts te Rotterdam en het conservatorium van Maastricht (Bachelor) waarna hij zijn Master studie heeft afgerond in Leuven (B.). Orkesten waar hij zijn sporen heeft verdiend zijn o.a. Strijkorkest de Haagse Beek, Toonkunst Bussum en Nederlands Camerata. Tevens heeft hij met succes deelgenomen aan div. dirigenten-competities in de VS, Frankrijk, Griekenland en Italië.

Yiorgo is de opvolger van Roeland Cleijne die sinds 2018 muzikaal leider is van ATK Brass. Onder zijn deskundige leiding is de groep muzikaal gegroeid en is de muzikale koers bepaald. Om persoonlijke reden heeft Roeland aangegeven een stapje terug te moeten doen maar hij blijft nauw verbonden aan ATK Brass als arrangeur en vriend aan huis.

Tekst en foto: Aanlevering ATK Brass

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 10 OKT 2021 - 16:28
Laatste update: 10 OKT 2021 - 16:41