Young Talent Jazz Band op zoek naar aanstormend jazztalent

Young Talent Jazz Band op zoek naar aanstormend jazztalent

Talentvolle muzikanten kunnen meespelen of audities doen voor de Young Talent Jazz Band. De Rotterdamse stichting Young Talent Jazz wil via een Young Talent Jazz Lab jonge muziektalenten met interesse voor jazz de mogelijkheid bieden om onder deskundige leiding met elkaar te spelen, improviseren en repeteren. Ze krijgen tevens de kans om mee te spelen in de Young Talent Jazz Band (YTJB).

In de YTJB is een groot aantal plekken bezet door talenten van de conservatoriums uit Rotterdam en Den Haag. Veel van deze studenten stromen aan het einde van het tweede jaar uit de band omdat ze vanwege hun studie andere dingen gaan doen. Daardoor kon de continuïteit van de bezetting onvoldoende gewaarborgd worden. In samenwerking met diverse conservatoria en middelbare scholen uit de regio krijgen muzikale talenten met grote interesse voor jazz de mogelijkheid om onder deskundige leiding te spelen, improviseren en repeteren. De bedoeling is dat zij vervolgens doorstromen naar de YTJB.

Bij het project zijn onder andere de conservatoria van Rotterdam en Den Haag betrokken. Doordat de besturen van conservatoria en middelbare scholen achter het initiatief staan, wordt de scouting van jonge mensen geïntensiveerd.

Het Young Talent Jazz Lab staat ook open voor talenten (bijvoorbeeld harmonie-, fanfare- en brassbandmuzikanten) die niet op deze scholen zitten. Individuele jongeren die interesse hebben om te spelen in een jazzorkest kunnen informatie opvragen via Edwin van den Ende: e-mail: jazzwereld@gmail.com.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 14 JAN 2020 - 19:46
Laatste update: 14 JAN 2020 - 19:51