Zangeres Erica Yong op 51-jarige leeftijd overleden

Zangeres Erica Yong op 51-jarige leeftijd overleden

De zangeres Erica van der Leuv, beter bekend als Erica Yong, is op 51 jarige leeftijd overleden. Dat heeft het artiestenbureau Louis Neefs Producties bevestigd. Ze leed al geruime tijd aan een ongeneeslijke ziekte. 

Erica Yong trad veelvuldig op met harmonieën, fanfares en brassbands uit de amateurmuziek. Ook gerenommeerde beroepsorkesten zoals de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht deden regelmatig een beroep op haar. Buiten de blaasmuziek was Erica Yong vooral bekend als de zangeres van de tune van Goede Tijden Slechte Tijden.

De in Amsterdam geboren zangeres studeerde lichte muziek aan het conservatorium. Landelijke bekendheid kreeg ze na een vertolking van Whitney Houston in de Soundmixshow. Ze speelde in vele musicals en theatershows zoals Queen in Concert van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.
“Erica was een op en top vakvrouw die alle energie in haar optredens legde”, zegt een aangeslagen Louis Neefs. “De performance stond voor haar altijd centraal. Ook in de manier waarop ze omging met de mensen waarmee ze werkte was ze een fantastische vrouw.”

Op de foto: Erica Yong met Louis Neefs en zanger Charly Luske.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 11 JAN 2021 - 13:00