Zaterdag 16 juli: dag 10 van het WMC

Zaterdag 16 juli: dag 10 van het WMC

Het programma van zaterdag 16 juli 2022.

ZATERDAG 16 JULI 2022
Fanfareorkest Tweede Divisie
10:00 - 12:35 uur | Rodahal
Verplicht werk: Concertino voor Fanfare (Rob Goorhuis).
Deelnemers: KFO Volksopbeuring Massemen (België); Beatrix Doezum; Sint-Jozefsgilde Mol-Sluis (België).

 

Percussion Masterclass Martin Grubinger
10:00 - 12:00 uur: WMC Village
Tijdens WMC Kerkrade 2022 geeft Grubinger een exclusief inkijkje in zijn muziek en werkwijze. In samenwerking met zijn huisleverancier Adams Muziekcentrale verzorgt hij een gratis toegankelijke masterclass. Slagwerkers die actief (max. 20 min.) begeleid willen worden door Martin kunnen zich hiervoor inschrijven (maximaal 6 deelnemers worden geselecteerd). Instrumenten zijn aanwezig, je hoeft alleen je eigen bladmuziek mee te nemen.
De jonge Oostenrijkse slagwerkspecialist Martin Grubinger behoort tot de buitencategorie: hij geldt als een van de beste percussionisten ter wereld en geniet internationale faam.
Een meesterpercussionist die zich bedient van een breed scala aan muziekstijlen. Ondanks zijn jonge leeftijd zijn al een aantal stukken speciaal voor Grubinger gecomponeerd en geeft hij wereldwijd concerten ten overstaan van uitverkochte zalen.
Daarbij is zijn spel zowel begeesterend als onnavolgbaar en bloedsnel. The New York Times noemde hem ‘the master of the high-speed chase’.
Deze masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met Adams Musical Instruments.

 

Finale Copa Kapella 2022, Berthold Schick und seine Algäu6 & Valvetronic
14:00 - 19:30 uur | Markt | BLOW! Stage
WMC organiseert in 2022, in samenwerking met het festival Woodstock der Blasmusik in Oostenrijk, een nieuw wedstrijdonderdeel: Copa Kapella. De wedstrijd staat open voor bands waarin blaasmuziek een belangrijke rol speelt. Het maakt niet uit welke muziekstijl je band speelt, als er maar minimaal 4 blaasmuzikanten in je band zitten. Het maximale aantal muzikanten per band is 20.
De grande finale vindt plaats op 15 en 16 juli op de Markt (BLOW! Stage) in Kerkrade. En dat wordt een feestje! De finalisten die op 16 juli spelen vind je hieronder. De avond wordt afgesloten door Berthold Schick und seine Algäu6 & Valvetronic Brassband.
In de zomer 2021 heeft de finale van de wedstrijd BLOW! to Woodstock, de bandwedstrijd die ook door WMC georganiseerd wordt, géén doorgang kunnen vinden wegens coronabeperkingen. De vijf finalisten van die editie zijn automatisch geplaatst als finalist voor de Copa Kapella. In totaal spelen er dus 10 bands in de finale.
Deelnemers: Blechgspann; Die Original Grüne Felder Musikanten; Soulband Capital S; BRASSers; Smelly Kitchen; Berthold Schick und seine Algäu6.

 

Harmonieorkest Eerste Divisie
15:00 - 20:00 uur | Rodahal
Verplicht werk: Nitescence crépusculaire (Alexandre Kosmicki).
Deelnemers: Swedish National Youth Wind Band (Zweden); Agrupacíon Musical Los Silos (Spanje); Bläserphilharmonie Aachen (Duitsland); Banda Musical de Arouca (Portugal); Vriezenveense Harmonie.

 

WMC Village | Aegidius Volkxmusik
19:00 - 19:45 uur | WMC Village

 

WMC Village | Coverband Freeway
20:00 - 00:00 uur | WMC Village

Gepubliceerd: 16 JUL 2022 - 09:01