Zaterdag 5 september: Zoom-workshop ‘Online verder’

Zaterdag 5 september: Zoom-workshop ‘Online verder’

De afgelopen maanden hebben verenigingen de kracht van de onlinetechnieken ontdekt om muzikanten in tijden van quarantaine gemotiveerd en sociaal verbonden te houden. Als vervolg op de Zoom-workshop ‘Hoe repeteer je online?’ houden de Friese en Limburgse bonden samen met de KNMO en enkele experts op zaterdag 5 september een nieuwe online-dag met als titel ‘Online Verder’.

Inmiddels kunnen we weer voorzichtig samenspelen. Maar als we de virologen moeten geloven is een tweede coronagolf heel reëel. Mogelijk zijn we dan weer aangewezen op onlinemethodes om binding te houden met de leden. Reden genoeg om te ervaren en te leren wat er online mogelijk is en je digitale kennis te blijven ontwikkelen en verbreden.
Daarom bundelen de LBM, OMF en KNMO samen met enkele experts op het gebied van digitale media hun krachten voor een onlinedag op zaterdag 5 september. Aan bod komen onder meer de toepassing van muzikale oefeningen (b.v. solfège of uitleg over de muziekvormen), het werken met verschillende kleinere bezettingen, meespelen met video’s, zelf (video)opnames maken, etc.

Het programma:
09:30-11:00 Online repeteren voor beginners met nieuwe inzichten
12:00-13:00 Muziek/bladmuziek, hoe zit dat eigenlijk met de rechten bij online-gebruik?
13:30-15:00 Online repeteren voor gevorderden, een verdieping

Aanvullend worden er factsheets ter beschikking gesteld:
• Basis-factsheet: hoe werkt ZOOM (instellingen original sound etc.)?
• Techniek repeteren met ZOOM (wat is aan te raden?)
• Tips&Tricks: werkvormen voor online repeteren met Zoom
• Alle opties en technieken op een rijtje: Zoom, JamKazam, Jamulus, BandLab, etc.

LET OP: er kunnen maximaal 100 deelnemers meedoen. Het is niet mogelijk om je plaats te reserveren. Reserveer deze dag dus alvast in je agenda en wees dus op tijd om er zeker van te zijn dat je instapt! Het definitieve schema en de ‘online locatie’ (Zoom) worden binnenkort via de Facebookpagina’s gecommuniceerd.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 22 JUN 2020 - 11:21
Laatste update: 22 JUN 2020 - 11:23