Zaterdag: vraagstukken van alledag tijdens KNMO jeugdinspiratiesessie

Zaterdag: vraagstukken van alledag tijdens KNMO jeugdinspiratiesessie

Na de succesvolle workshop met Broken Brass zet de KNMO-commissie Educatie en Jeugdbeleid zaterdag 10 april de reeks jeugdinspiratiesessies voort met een webinar waarin ondersteuning voor muziekverenigingen centraal staat.

Van 11.00 – 13.00 uur reiken professionele experts bestuurders en commissieleden concrete oplossingen aan voor de vraagstukken van alledag. Tijdens deze workshop geven Adriënne Versteegen en Ria Kornet van Musidesk een presentatie over repertoire voor beginnende en gevorderde jeugdorkesten. Zij laten onder meer zien waar het repertoire te vinden is en wat er nog meer aankomt. Zo is er naast het bestaande repertoire een nieuwe lijn ontwikkeld voor jeugdorkesten.

Verder biedt Luuk Mevis, KNMO-beleidsmedewerker corona, relevante informatie ter inspiratie en creativiteit voor verenigingen in de coronacrisis. KNMO vicevoorzitter Toon Peerboom zet in op verenigingscoaching, terwijl Erika Bijlsma, KNMO-commissielid Educatie en Jeugd, ingaat op de vraag ‘Jeugdleden, hoe houd je ze betrokken?’

De bijeenkomst is bedoeld voor verenigingsbestuurders en commissieleden en jeugdcoördinatoren van verenigingen maar natuurlijk ook voor alle andere geïnteresseerden.

Omdat ook dit jaar corona weer spelbreker is, biedt de commissie Educatie en Jeugdbeleid als alternatief voor de jaarlijkse Jeugdinspiratiedag een meerdaags online programma aan met inspirerende sessies voor alle doelgroepen.

De derde en laatste sessie is zaterdag 17 april. Dan spoort cultureel ondernemer en strategisch adviseur Jan Willem van Kruyssen verenigingen aan om deze periode van inactiviteit te benutten om hun eigen functioneren eens tegen het licht te houden. Willen we na de coronacrisis terug naar het ‘oude normaal’ of gebruiken we deze tijd juist om onszelf kritische vragen te stellen en nieuwe wegen in te slaan? Hoe relevant is het wat wij doen, hoe divers en inclusief werken wij eigenlijk? Ook gaat hij tijdens deze interactieve sessie in op vragen zoals hoe kun je tijdens de coronacrisis toch actief blijven, leden betrokken houden en (jonge) leden werven? 

Inschrijven voor deze gratis webinars: KLIK HIER.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 04 APR 2021 - 10:54