Zembla belicht teloorgang van muziekscholen

Zembla belicht teloorgang van muziekscholen

Het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma Zembla van BNNVARA Zembla belicht in de uitzending van a.s. donderdag de gevolgen van het wegvallen van de muziekscholen in ons land.

Bezuinigingen hebben er vanaf 2011 toe geleid dat op veel plekken zelfstandige muziekscholen zijn verdwenen. De gevolgen daarvan zijn aanzienlijk. Niet alleen voor de toegankelijkheid van het muziekonderwijs, maar ook voor de conservatoria en de orkesten in ons land.

De programmamakers liepen onder meer een dagje mee saxofoondocent Suzanne Welters. Er zijn opnames gemaakt tijdens haar saxofoonles en bij de repetitie van haar jeugdorkest (foto). Ook werden twee locaties van de voormalige muziekschool Artamuse in Sittard-Geleen bezocht en interviews gemaakt met leerlingen en andere betrokkenen. Ook het Rotterdams Philharmonisch Orkest en trompettist Erik Vloeimans werken aan de uitzending mee.

In het programma met als titel Muziekschool in mineur onderzoekt Zembla of de muziek in ons land nog toekomst heeft.

Uitzending: donderdag 21 oktober om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 2.
Herhaling: donderdag 28 oktober – 9.25 uur op NPO 2.

Foto: Zembla

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 20 OKT 2021 - 08:05
Laatste update: 20 OKT 2021 - 08:07