Zestien Friese muzikanten geslaagd voor D-examen

Zestien Friese muzikanten geslaagd voor D-examen

Vijftien leerlingen van kunstencentrum Atrium zijn geslaagd voor het D-examen, de hoogste proeve van bekwaamheid bij een muziekschool. Zij kregen hun diploma vrijdagavond overhandigd van hun docent in de Johanneskerk in Oosthem.

De geslaagden zijn jonge, getalenteerde muzikanten die al minimaal acht jaar les volgen. Twee leerlingen zijn met lof geslaagd: Sierd de Boer uit Hindeloopen en Bente Miedema uit Workum. Nog eens acht leerlingen hopen voor de zomervakantie ook het D-examen af te ronden.

D-traject
Elf van de vijftien geslaagden hebben het D-traject gevolgd, dat bestaat uit enkele optredens. Zo deden ze op zaterdag 29 mei mee aan Dyn Podium, het solistenconcours van Súdwest-Fryslân dat Femuza (Federatie van Muziek en Zang in de gemeente Súdwest-Fryslân).

In onderstaand overzicht staat bij de leerlingen die het D-traject hebben gevolgd een *.
Mariska Altena (bugel); Sanne Altena (trompet); Sierd de Boer* (trompet); Bouke Foekema* (trompet); Ids Foekema* (saxofoon); Janita de Jong* (dwarsfluit); Astrid Kappeyne van de Copello* (saxofoon); Sydrik Kooistra*(saxofoon); Elène Kroon*(saxofoon); Bente Miedema* (dwarsfluit); Teun Oosting* (trompet); Domin Silvius (trompet); Maaike Spijksma* (waldhoorn); Bernd Terluin* (euphonium); Anneke Zeinstra (trompet).

Naast de vijftien leerlingen van Atrium rondde ook klarinetleerling Jolijn Althuisius het prestigieuze D-examen met succes af. Zij legde bij Seewyn Kunsteductie eveneens het D-traject af en slaagde daarvoor met lof.

Foto: Ronald Mors.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 28 JUN 2021 - 09:02