Zeven inschrijvingen voor concertconcours in Limburg

Zeven inschrijvingen voor concertconcours in Limburg

De verplaatsing van de Limburgse bondsconcoursen naar een latere datum heeft nog geen positief effect op het aantal deelnemers. Voor de najaarsconcoursen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) hebben slechts zeven verenigingen ingeschreven.

De LBM heeft het voor 25 oktober geplande concours alvast geschrapt. Er wordt dit jaar maar één concoursdag gehouden. Zondag 1 november opent TheaterHotel De Oranjerie te Roermond het doek voor het enige concertconcours in 2020.

De deelnemers zijn:
Vierde divisie: harmonie: Sint Cecilia Koningsbosch; Sint Cecilia Mechelen.
Derde divisie: fanfare: Sint Barbara Sittard.
Tweede divisie: fanfare: Sint Cecilia Helden.
Eerste divisie: fanfare: De Vriendenkring Montfort; harmonie: De Vriendenkrans Heel; Sint Agnes Bunde.

Jury: Durk Lautenbach, Jan Van der Roost, Arnold Span en Anno Appelo.

Eerder gaf de LBM al aan 2020 te zien als een overgangsjaar. De bond wil vanaf volgend jaar zowel een najaars- als voorjaarsconcours houden. Ook gaat de bond op zoek naar een andere concoursaccommodatie. De theaterzaal van De Oranjerie in Roermond, al vele jaren de vaste concourslocatie in Limburg, beschikt weliswaar over uitstekende faciliteiten, is betaalbaar en goed bereikbaar, maar de akoestiek laat te wensen over. Voor veel Limburgse verenigingen is dat de belangrijkste reden om buiten de provincie op concours te gaan.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 28 FEB 2020 - 16:57
Laatste update: 28 FEB 2020 - 17:08