Zin in een muzikale ontdekkingsreis?

Zin in een muzikale ontdekkingsreis?

Stichting Nederland Blaast organiseert in het Akoesticum te Ede van 21 tot en met 27 juli 2024 een uitdagende zomercursus voor blazers en slagwerkers van alle niveaus. Een team vakdocenten staat klaar om van jouw muzikale vakantie een droomreis te maken. De hele week krijg je elke dag privéles en kun je aansluiten bij workshops, zodat je vol nieuwe indrukken weer thuis komt.

FOTO: AANLEVERING NEDERLAND BLAAST!

Tijdens Nederland Blaast! ontmoet je vakdocenten die bijvoorbeeld les geven op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, zoals tuba- en euphoniumspeler Arne Visser. Hij staat ook op het podium met vernieuwende ensembles, zoals Pynarello en Neo-fanfare 9x13. Er komen docenten met unieke pedagogische inzichten, zoals saxofonist Werner Janssen die zelf die een unieke methode voor improvisatie heeft ontwikkeld. Trompettist en hoornist Koert Dirks is gediplomeerd docerend musicus op zowel hoorn als trompet en kan daardoor weer hele andere inzichten delen.

ADEMHALINGSCOACH
De workshops overdag worden gegeven door onder andere saxofoniste Floor Wittink. Zij is gecertificeerd ademhalingscoach voor blazers die een gezonder adempatroon willen ontwikkelen. Dwarsfluitist Raf de Groote geeft baanbrekende trainingen rond houding, ademhaling en bewegingsoptimalisatie met behulp van Body Mapping en de Franklin Methode.

EIGEN ENSEMBLE
Tijdens deze muzikale droomvakantie kun je zeker ook aansluiten met je eigen ensemble. Misschien speel je met familie in de harmonie? Of heb je een muzikale vriendenclub? Door de opzet van de week is er ook voor ensembles veel mogelijk. Zo kun je met een groep je privélessen zo verdelen dat je ook met je ensemble bij een docent langs kunt. Veel van onze vakdocenten zijn ook dirigent, zodat je ensemble al snel veel beter wordt in het samenspelen.

KAMER
Bijkomend voordeel is dat je een kamer met bekenden kunt delen. Daar mag je bovendien overdag met je ensemble repeteren, zodat je elke dag samen muzikale ontdekkingen doet. Daarnaast is het natuurlijk extra gezellig om met elkaar het docentenconcert te bezoeken of elkaar aan te moedigen tijdens de deelnemersconcerten. Want muziek delen is het leukste wat er is, zeker op vakantie!

Praktisch
Nederland Blaast! | zondag 21 tot en met zaterdag 27 juli | Akoesticum Ede | Zin om mee te doen? Surf naar www.nederlandblaast.nl.

Gepubliceerd: 16 APR 2024 - 15:10