Zinderende ontknoping bij Survento Fanfare Festival

Zinderende ontknoping bij Survento Fanfare Festival

Het 3e Survento Fanfare Festival dat afgelopen zaterdag werd gehouden kende een zinderende ontknoping. In drie groepen streden in totaal negen fanfares om de Survento Entertainment Bokaal. Uiteindelijk werd Nij Libben uit Koudum uitgeroepen tot winnaar.

Het was lang onzeker of het festival door kon gaan, maar na vrijdag was duidelijk dat dit kon. Van de oorspronkelijk tien deelnemers meldde een orkest zich nog af vanwege bezettingsproblemen door Corona. De overgebleven orkesten grepen de kans aan om na een periode zonder optredens uit te pakken nu het nog mogelijk was.

Het festival is opgedeeld in drie divisies en in elke divisie was er een winnaar met de maximale score. De jury beoordeelde de orkesten op basis van drie rubrieken: inhoudelijk kwalitatief, programmering en entertainmentgehalte. Bij het bepalen van de winnaar van de entertainmentprijs wordt bij de winnaars van de diverse groepen alleen geoordeeld op de laatste twee rubrieken. Omdat dit bij alle winnaars de zelfde score opleverde, moest Clara Rullmann de overall winnaar bepalen; dit werd het orkest uit Koudum dat onder leiding staat van Jeanette Valkema.
Jury: Bienze IJlstra, Andries de Haan, Clara Rullmann

Uitslag:
Survento Entertainment Bokaal: Nij Libben - Koudum

C-Groep
solistenprijs: Korry Jongsma - Nij Libben, Koudum
1e 200 pt. Nij Libben - Koudum
2e 189 pt. Joost Wiersma B - Jistrum
3e 188 pt. Eensgezindheid - Tjerkwerd
4e 181 pt. Harmonie - Weidum

B-Groep
solistenprijs: Truus Kuipers - Tida Kira, Munnekezijl/Lauwerszijl
1e 200 pt. Tida Kira - Munnekezijl/Lauwerszijl
2e 193 pt. Harmonie Sneek / Excelsior Scharnegoutum

A-Groep
solistenprijs: Boukje Houtsma, Constantia Menaam
1e 200 pt. Eendracht - Den Ilp
2e 194 pt. Constantia - Menaam
3e 188 pt. Frysk Jeugd Fanfare Orkest

(tekst en foto: aanlevering Survento)

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 15 NOV 2021 - 08:03