Zomeracademie: een week fluit spelen op een toplocatie

De Zomeracademie van de Nederlandse Fluitacademie (Neflac) Zomeracademie kan doorgaan. Ben jij een gevorderde fluitleerling van 13 t/m 17 jaar of een (bijna) afgestudeerde fluitprofessional t/m 30 jaar, en heb je zin in een fantastische fluitweek, schrijf je dan nu in via www.neflac.nl. De inschrijving is verlengd tot 19 mei.

De Zomeracademie is er voor enthousiaste en gevorderde leerlingen die zin hebben in een toffe en intensieve week fluitspelen! Je verblijft samen met 12 jonge fluitprofessionals uit de hele wereld een week in het fantastische Akoesticum in Ede. De fluitdocenten Emily Beynon, Wieke Karsten en Jeroen Bron en pianist Andrew West dagen je uit om het beste uit jezelf naar boven te halen.

Programma
Zondag leer je elkaar en je buddy in de andere groep kennen, spelen jullie allemaal voor elkaar en de docenten, en is is er een relaxte avond met wat buddy building games. (Iedere deelnemer heeft een buddy in de andere groep als maatje en vraagbaak).

Maandag t/m vrijdag bestaat de dag uit individuele- en groepslessen, themalessen (ademhaling, articulatie etc.), masterclasses, ensembles en fluitorkest. Een paar keer is er ’s avonds een workshop, de andere avonden ben je vrij of is er BBQ. De dag begint om 8.45 uur met warming-up en eindigt om 21.30 uur als er een workshop is.

Zaterdagochtend beginnen de voorbereidingen voor het slotconcert. Hoe dit concert er uit gaat zien en waar het wordt gehouden is nog niet bekend en hangt af van de coronamaatregelen. Het concert kan in ieder geval bijgewoond worden via live stream!

Vanwege corona wordt er in de planning alvast rekening gehouden met anderhalvemeter afstand houden voor deelnemers vanaf 18 jaar en twee meter afstand bij fluitspelen, zingen en intensief muziek maken. 

Inschrijven doe je met een formulier, een video en een aanbevelingsbrief van je fluitdocent. KLIK HIER voor alle informatie hierover.

(Oud-)deelnemers over de Zomeracademie:
• Een mega leuke, gezellige, leerzame en inspiratievolle week met allemaal leuke fluitisten uit de hele wereld en hele mooie muziek. Super veel geleerd en ik wil graag nog een keer!

• Ik vond het een super week. Mijn fluitspel is heel erg ontwikkeld en ik vond de hele week heel erg praktisch. Het was een fantastische ervaring en ik zou het graag nog een keer doen.

• Het was weer een van de leukste weken van het jaar!

• Had voor mij langer mogen duren. Leuke sfeer met leuke mensen.

• Het was een fantastische week met een fantastische groep. De leraren waren allemaal even aardig en behulpzaam, er was een leuke samenwerking onderling en we hebben ongelofelijk veel geleerd.

• Je krijgt een aantal persoonlijke lessen die mij heel erg hebben geholpen met het verbeteren van mijn fluiten. Tijdens deze week werk je samen naar het concert toe, door workshops, masterclasses en het oefenen van het fluitorkest. Kortom, de Zomeracademie is een hele mooie ervaring waarin je heel veel leert!

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 15 APR 2021 - 12:16
Laatste update: 29 APR 2021 - 09:07