Zomercursus musiceren, studeren en het brein

Zomercursus musiceren, studeren en het brein

Een driedaagse onderdompeling voor docenten van instrumentale en vocale muzieklessen die meer willen weten over ‘musiceren, studeren en het brein’. Deze zomercursus wordt van maandag 19 augustus tot en met donderdag 22 augustus gehouden in het Orvelter Hof in Witteveen midden in de Drentse natuur.

Mis je wel eens speelplezier bij je leerlingen? Ben je in je lessen soms meer bezig met ‘fouten corrigeren’ dan met muziek maken? Zou je eigenlijk meer uit je leerlingen willen halen? Vind je het lastig om je leerlingen aan het oefenen te krijgen? Ben je op zoek naar nieuwe ideeën en zou je graag met collega’s willen ‘sparren’? Dan is deze gezellige en inspirerende zomercursus echt iets voor jou!

Wees gerust. Tijdens deze zomercursus krijg je geen saai en ingewikkeld college over de werking van de hersenen. Wat krijg je dan wel? Een interessante cursus waarin workshopleider Wieke Karsten je op humoristische wijze naar je eigen musiceren laat kijken en naar dat van je leerlingen.

Een driedaagse onderdompeling voor docenten van instrumentale en vocale muzieklessen die meer willen weten over ‘musiceren, studeren en het brein’. Een inspirerende cursus met tussen de bedrijven door de mogelijkheid om samen te musiceren, te wandelen, heerlijk te eten en ’s avonds een hapje en een drankje te nuttigen. Dit alles op een prachtige locatie midden in de Drentse natuur.
De beste manier om het nieuwe lesjaar te beginnen!

• het brein; basiskennis voor muziekdocenten
• wat is een leerproces en hoe lang duurt het?
• focus en verbeeldingskracht
• de cirkels van aandacht en aandachtstraining
• omgaan met podiumspanning
• klankvoorstelling en gevoel voor puls
• de relatie tussen studeren en optreden

Docent: Wieke Karsten
Workshop: Jurgen van Harskamp – Creativiteit ontwikkelen bij leerlingen

Informatie: http://www.musicerenstuderenenhetbrein.nl/index.html

Foto: Wilma Sijbrandij

Gepubliceerd: 30 MAA 2019 - 10:25
Laatste update: 31 MAA 2019 - 12:37