ZomerOrkest Nederland breekt vanwege corona tournee af

ZomerOrkest Nederland breekt vanwege corona tournee af

Het ZomerOrkest Nederland heeft de jaarlijkse tournee door Nederland moeten afbreken. In een verklaring zegt het bestuur geconfronteerd te zijn met een dusdanig aantal coronabesmetting dat het onverantoowrd is om de toernee te vervolgen.

 

"Ondanks het feit dat we voorzichtig te werk zijn gegaan en alle richtlijnen hebben gevolgd, zijn we gedurende de tournee geconfronteerd met een dusdanig aantal positief geteste personen dat het onverantwoord is gebleken om de tournee te vervolgen, zowel om gezondheidsredenen als om muzikale (on)mogelijkheden. Het stemt ons dan ook ontzettend verdrietig om als bestuur, in nauw overleg met de projectgroep en GGD te hebben moeten besluiten de tournee van ZON2022 niet meer vervolgen en te stoppen per vandaag", aldus het bestuur. 

De tournee zou nog tot en met zaterdag 6 augustus duren. Tijdens het 'Vrienden van Concert' dat morgen in theater Tiliander in Oisterwijk gepland stond, zou aan het ZomerOrkest Nederland de 5e Heinz Friesen Bokaal worden uitgereikt. Maar ook dat gaat niet door. 

Gepubliceerd: 03 AUG 2022 - 11:54
Laatste update: 03 AUG 2022 - 14:05