Zomers Balkanproject bij de Waterlandse Harmonie

Zomers Balkanproject bij de Waterlandse Harmonie

Balkanmuziek. Als je het hoort, kun je niet stil blijven zitten. En als muzikant sta je te trappelen om het zelf te spelen. Maar hoe dan? De bijzondere facetten van de Balkanmuziek kun je ervaren tijdens het zomerproject van de Waterlandse Harmonie.

Hoe zitten al die onregelmatige maatsoorten in elkaar? En is het wel zo ingewikkeld als het lijkt? Bulgaars klinkt anders dan Servisch of Bosnisch; waar zitten de verschillen? Joris van Beek (violist), Bart de Kater (klarinettist) en Wilco Oomkes (accordeonist), oftewel De Balkan Brothers, kennen alle ins en outs van de Balkanmuziek. De Waterlandse Harmonie organiseert samen met dit trio vanaf 14 juli een zomerproject met wekelijkse activiteiten op de dinsdagavond.
Er worden drie ensembles samengesteld die ieder een uur spelen, voor ieder ensemble worden nieuwe Balkanarrangementen gemaakt.
Het project wordt op 12 september afgesloten met een avontuurlijk wandelconcert op diverse binnen- of buitenlocaties (afhankelijk van de weersomstandigheden)in Ransdorp.

Voor dit zomerproject is iedereen uitgenodigd. De blazers vormen de basis, maar daarnaast kunnen ook violisten, contrabassen, accordeons en mogelijk andere instrumenten zich aanmelden.

Let op: er is beperkt plek. Uit de aanmeldingen worden drie evenwichtige ensembles samengesteld. Gekeken wordt wie in welk ensemble het beste past. De dinsdagavond-repetities worden geleid door Thomas Geerts.

Alle activiteiten worden coronaproof georganiseerd conform de het KNMO-protocol en de RIVM-richtlijnen.

Alles op een rijtje:
• het project loopt van 14 juli t/m 12 september
• 6 avondrepetities van een uur in dorpshuis De Beke in Ransdorp tussen 19 en 22 uur
• 3 workshops met de Balkan Brothers op dinsdagavond
• 2 repetities met de solisten
• concerten op diverse locaties in Ransdorp op zaterdagmiddag 12 september

Afhankelijk van inschrijvingsvolgorde, niveau en instrument worden de ensembles ingedeeld.
Van de blazers wordt minimaal speelniveau B–HaFaBra verwacht, niet-blazers moeten makkelijk van bladmuziek kunnen lezen. Het is kort dag, daarom hanteren wij geen uiterste aanmelddatum. Totdat de ensembles vol zitten kunnen mensen zich aanmelden.

Inschrijfgeld: 75 euro voor repetities, workshop en orkest (50 euro voor onder 18/Stadspas/CJP)
Info: waterlandseharmonie@live.nl of 06-26604554
www.waterlandseharmonie.nl en via Facebook Waterlandse Harmonie

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 06 JUL 2020 - 08:56