ZON komt weer naar je toe deze zomer

ZON komt weer naar je toe deze zomer

Vrijdag 29 juli start de jaarlijkse tournee van ZomerOrkest Nederland. Tot en met 6 augustus geeft het orkest twaalf concerten door het hele land: van Emmen tot Venlo en van Nieuwveen tot Vorden.

Ieder jaar verstrekt ZON een compositieopdracht aan een jonge, getalenteerde componist. Dit jaar schreef Tjeerd Nijhof het stuk Tunnel Vision. Als oud-deelnemer van ZON weet Tjeerd hoe tof deze ervaring is voor de muzikanten. De compositie beleeft traditioneel haar wereldpremière tijdens het tournee van ZON. Ook gaat er elk jaar een solist mee op tournee met ZON. De soliste van dit jaar is de 20-jarige Myrthe Egberink, studerend aan het Prins Claus Conservatorium. Zij zal het prachtige hoboconcert van Eugene Goossens vertolken.

Academy
Dit jaar is er ook weer de ZON Academy. Om jonge mensen enthousiast te maken voor blaasmuziek is de ZON Academy gestart. Tijdens de vierde editie van de programmaonderdeel, op 30 juli in Puttershoek, zullen jonge muzikanten in de leeftijd van 9 tot 16 jaar verschillende workshops van enthousiaste dirigenten en docenten volgen. Als afsluiting zullen de jonge muzikanten met ZON 2022 de ingestudeerde muziek uitvoeren om zo de échte ZON beleving te ervaren!

Promoten
ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel de blaasmuziek in Nederland te promoten. De concerten van ZON worden georganiseerd in een informele setting in de open lucht. Alle aspecten van de moderne blaasmuziek komen bij de concerten van ZON aan bod, van originele werken voor symfonisch blaasorkest tot transcripties van klassieke werken. Ook pop, jazz en filmmuziek passeren de revue. Onder de herkenbare gele tenten worden in een casual outfit concerten gegeven op marktpleinen, terrassen, in parken, of midden in een winkelcentrum. Het ‘Vrienden van…Concert’ is een uitzondering en vindt in het theater plaats. Van dit concert worden geluidsopnamen gemaakt.
ZON vindt het belangrijk om naast zijn muzikale doelstelling ook maatschappelijk iets toe te voegen. Daarom is het sociaal concert ook een niet te missen onderdeel van de tournee. Dit jaar is dat een optreden bij de Jostiband.

Gemotiveerd
ZON gaat sinds 1987 jaarlijks op tournee tijdens de zomervakantie en is uitgegroeid tot een begrip binnen de Nederlandse blaasmuziekwereld. ZON geeft elk jaar zo veel mogelijk jonge muzikanten de kans om in een goed en gemotiveerd orkest te kunnen spelen. Om dit te bereiken wordt ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland. De muzikanten studeren in korte tijd een uitdagend programma in, onder leiding van twee jonge, enthousiaste dirigenten. Dit jaar staat het orkest onder leiding van Geert Jan Kroon en Thom Roosen.
Volg voor meer nieuws over ZON de Facebookpagina, Instagram, TikTok, Spotify en uiteraard de website www.zomerorkest.nl.

ZON in Verrassende Ontmoetingen
Het ZomerOrkest Nederland is dit jaar wederom te gast bij de concertserie Verrassende Ontmoetingen voor zijn jaarlijks ‘Vrienden van.. Concert’. Dit vindt plaats op donderdagavond 4 augustus om 20.00 uur in Cultureel Centrum Tiliander te Oisterwijk. Kaartjes à 10,00 euro zijn te koop via www.tiliander.com  of telefonisch op 013-2073333.

Tourschema van ZON 2022
Vrijdag 29 juli                20.00 uur: Gemert, Binderseind
Zaterdag 30 juli             17.00 uur: Puttershoek, Oranjeplein (ZON Academy)
Zondag 31 juli               14.00 uur: Vorden, Kerkstraat 2
Zondag 31 juli               20.00 uur: Winterswijk, Markt
Dinsdag 2 augustus      14.00 uur: Emmen, Noorderplein
Dinsdag 2 augustus      20:00 uur: Wierden, Recreatiepark Het Lageveld
Woensdag 3 augustus  14.00 uur: Nieuwveen, sociaal concert (besloten)
Woensdag 3 augustus  20.00 uur: Zeist, Slottuintheater
Donderdag 4 augustus 20.00 uur: Oisterwijk, Tilliander (‘Vrienden van… Concert’)
Vrijdag 5 augustus       14.00 uur: Culemborg, Markt
Vrijdag 5 augustus       20.00 uur: Oosterhout, Markt
Zaterdag 6 augustus    14:00 uur: Venlo, Markt

Foto: Aanlevering ZON

Gepubliceerd: 26 JUL 2022 - 15:44
Laatste update: 31 JUL 2022 - 09:05