Zoomserie ‘60 minutes with...’ met componisten en dirigenten

Zoomserie ‘60 minutes with...’ met componisten en dirigenten

Componist en dirigent Kevin Houben start vrijdag 12 februari de serie 60 minutes with… In deze vierdelige Zoomserie gaat hij in gesprek met een bekende componisten en dirigenten. Zijn eerste gast is de Belgische dirigent Dirk Brossé.

Met hem praat Houben over de creatie van de filmmuziek van Daens, Kuifje, dirigeren versus componeren, inspiratie versus writers block, US versus Europe, etc.

Vrijdag 19 februari is Jan Van der Roost te gast. Met hem gaat Houben zich verdiepen in zijn compositie I Shall Love but Thee, Spartacus, dirigeren en componeren in het algemeen etc.

Vrijdag 5 maart volgt een gesprek met Steve Willaert over composities voor film, tv, musicals, Clarinet in Motion, Will Tura, etc.

De serie wordt afgeloten met een gesprek met Tijmen Botma over zijn ervaringen als chef-dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en zijn trompetmethode Horen, Lezen & Spelen.

Houben lanceerde vorige week zijn eigen label HOUBEN EDITIONS (exclusively distributed by Hal Leonard). Onder de deelnemers aan de gratis Zoomsessies worden verschillende partituren, cadeaubonnen en cd’s verloot.

Inschrijven kan via: https://www.houbeneditions.com/event

Foto: Facebook Dirk Brossé

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 08 FEB 2021 - 15:14
Laatste update: 08 FEB 2021 - 15:16