Zorgen over toegankelijkheid van kunsteducatie

Zorgen over toegankelijkheid van kunsteducatie

“Wethouders: investeer in de toekomst van uw jeugd!” Die oproep doen verschillende brancheorganisaties in de nieuwe uitgave van het (gedrukte) magazine Klankwijzer. “Gemeentebestuurders, de toekomst van de jeugd ligt in uw handen”, luidt hun noodkreet aan het adres van gemeenteraadsleden en wethouders cultuur.

Verbeeldingskracht en samenwerkingsvermogen zijn kernkwaliteiten voor succesvolle volwassenen van morgen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het beoefenen van verschillende kunstvormen juist deze eigenschappen stimuleert. Toegang tot kunsteducatie geeft kinderen de kans zichzelf tot kansrijke volwassenen te ontwikkelen. Maar hebben wel alle kinderen deze toegang?, vragen vertegenwoordigers van diverse brancheorganisaties zich af. 

Lees het artikel in het (gedrukte) magazine KNMO Klankwijzer dat vorige week bij alle KNMO-verenigingen op de deurmat is gevallen. Vraag ernaar bij je secretaris, contactpersoon of pr-functionaris. Of neem een persoonlijk abonnement. De kosten zijn 17,44 euro per jaar (4 uitgaven). Opgave via redactie@klankwijzer.nl.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 21 DEC 2020 - 19:04