Drents Vakantie Orkest van start met gratis fluitjes voor kids

Toegevoegd op: 16 juli 2018
Drents Vakantie Orkest van start met gratis fluitjes voor kids

Woensdagavond 25 juli om 19.00 uur kunnen kinderen van inwoners en toeristen van Midden-Drenthe een gratis muziekinstrumentje ophalen bij het Drents Vakantie Orkest, in het Wilhelmina Zalencentrum in Beilen. Met dit DVO-fluitje (een zgn. ‘kazoo’) mogen ze het orkest helpen tijdens de première van het werk Echomania. Dit werk is gecomponeerd door componist Erik Peetam, op verzoek van Stichting Betoeterd. Stichting Betoeterd organiseert het Drents Vakantie Orkest voor de vierde achtereenvolgende keer, het is een project(blaas)orkest voor amateurmuzikanten van alle leeftijden.

Het vakantieorkest van dit jaar telt al meer dan 60 inschrijvingen, vanuit Drenthe en daarbuiten. Deze blaas- en slagwerkmuzikanten starten op 25 juli met de wekelijkse repetities onder leiding van het dirigententeam Silva Tichelaar-Soepboer (uit Bantenga), Sijtze van der Hoek (uit Sebaldeburen) en Floris de Wever (uit Groningen). Er staat o.a. muziek van Joe Cocker, Johan de Meij, Bløf en Peter Kleine Schaars op het programma. Gastarrangeur Jorrit Laverman komt langs om zijn nieuwe medley van het duo Wham! in te studeren met de muzikanten. Ook muziek uit de film As it is in Heaven staat op de speellijst, evenals een mooie Spaanse paso doble en (een arrangement van) het meesterwerk Lord of the Rings van Johan de Meij.

Tourschema begint en eindigt in Midden-Drenthe
Op 25 juli en 1 augustus zijn orkestleden en dirigenten te gast in het Wilhelmina Zalencentrum, de repetitielocatie van het Beiler Harmonie Orkest. Daarna tourt het Drents Vakantie Orkest 2018 voor twee repetities naar Roden. Op 22 augustus ontvangen zij de kinderen, hun ouders en andere belangstellenden om 19.00 uur in dorpshuis de Heugte in Nieuw-Balinge voor het eerste (gratis) Klapstoeltjesconcert. Na een korte introductie mogen de kinderen aansluitend meespelen in het orkest tijdens de première-uitvoering van Echomania.
Ook voorafgaand aan de Klapstoeltjesconcerten van woensdagavond 29 augustus (op camping de Noordster Dwingeloo), donderdagavond 30 augustus (bij de Kerk van Steenwijk) en zaterdagmiddag 1 september (achter de Koepelkerk van Smilde) kunnen kinderen zich melden voor een gratis muziekworkshop en een aansluitend optreden met het Drents Vakantie Orkest.
Kijk voor alle details op www.betoeterd.nl/dvo2018

 

Bron: Stichting Betoeterd.