Burgemeester geeft startsein voor Drents Vakantie Orkest 2018

Toegevoegd op: 09 augustus 2018
Burgemeester geeft startsein voor Drents Vakantie Orkest 2018

Burgemeester Mieke Damsma van de gemeente Midden-Drenthe zal op woensdagavond 22 augustus in of bij dorpshuis De Heugte van Nieuw-Balinge het startsein geven van het concerttournee van het Drents Vakantie Orkest 2018. Dit jaarlijks “Betoeterde” projectorkest in harmonie-fanfarebezetting bestaat uit 65 muzikanten van alle leeftijden en staat onder leiding van de dirigenten Silva Tichelaar-Soepboer uit Bantega en Sijtze van der Hoek uit Sebaldeburen.

Kinderen worden uitgenodigd om sámen met het orkest op te treden. Daarvoor delen de muzikanten  vanaf 19.00 uur gratis Kazoo-fluitjes uit aan kinderen. Daarmee brengen zij samen met het orkest het werk Echomania in première,  een compositie die speciaal gemaakt is om kids bekend te maken met (blaas)muziek in orkestverband. Muzikanten en dirigenten geven vanaf 19.00 uur een gratis kinderworkshop ter voorbereiding hierop.  Aansluitend volgt het  gratis try-out concert, waarbij het ingestudeerde repertoire te horen zal zijn van o.a. BlØf en Joe Cocker maar ook filmmuziek van Gabriella’s Song (met solisten uit het orkest) en oorspronkelijke blaasmuziek van componisten als Johan de Meij en Michael Geisler. De première van Echomania, samen met de kinderen,  is onderdeel van dit concert.

Na dit optreden in Nieuw-Balinge vervolgt het Drents Vakantie Orkest het tournee op woensdagavond 29 augustus op Vakantiepark de Noordster in Dwingeloo en op zatermiddag 1 september  achter de Koepelkerk van Smilde. Op donderdagavond 30 augustus treedt het Drents Vakantie Orkest voor de allereerste keer op buiten de Drentse provinciegrenzen, voor een concert bij de Grote Kerk in Steenwijk (Overijssel).  Alle Klapstoeltjesconcerten zijn gratis toegankelijk en worden bij slecht weer verplaatst naar binnenlocaties.  Ook voorafgaand aan deze concerten zijn gratis kinderworkshops.  Kijk voor alle informatie op www.betoeterd.nl/dvo2018


Bron: Persbericht Buro Reprise

Foto: Theo Boonstra