Play-in bij ViJoS in Bussum

Toegevoegd op: 17 september 2018
Play-in bij ViJoS in Bussum

Na het succes van de afgelopen twee edities verzorgt Show- & Marchingband ViJoS weer een Play-i. Komende zaterdag, op 22 september, is iedereen van harte welkom op de Ceintuurbaan 45 in Bussum om mee te spelen en muziek te ontdekken. En met iedereen, bedoelen we ook écht iedereen. Jong en oud, ervaren of onervaren, wel of geen instrument, ook jij kan mee doen! Want muziek is voor iedereen.

Tijdens de Play-in van ViJoS worden bezoekers gelijk onderdeel van een écht orkest. Je leert namelijk in een paar uur tijd hoe het is om een instrument te spelen en mag ook gelijk een muziekstuk gaan oefenen met een gezellige groep mensen. Op deze manier kan je het beste onderzoeken of muziek maken iets voor jou is en ontdekken welk instrument het beste bij je past. En dat terwijl je nog nooit een instrument hebt gespeeld.
Aan het einde van de dag – om 13:30 uur – wordt door alle deelnemers samen een miniconcert gegeven waarbij zij laten zien wat ze al geleerd hebben. Je ervaart op deze manier heel goed hoe het is om bij een vereniging als ViJoS lid te zijn.

Vanaf 10:00 uur ben je van harte welkom. Eerst zal er een uur individueel les gegeven worden op het instrument naar keuze, waarna je na de pauze gezamenlijk met de leden van Jong ViJoS en de andere deelnemers gaat oefenen. Precies zoals dat gaat in het echte orkest!
Om 13:30 uur wordt de dag afgesloten met een miniconcert. Je hebt de keuze uit allerlei instrumenten zoals de blokfluit, dwarsfluit, het slagwerk, trompet, bariton en hoorn. Deelname aan de play-in is gratis.

Show- & Marchingband ViJoS is al 60 jaar een bekend muzikaal gezicht bij diverse evenementen in- en rondom Bussum. Jong ViJoS bestaat uit leden tot en met 14 jaar. Na een gedegen muzikale opleiding stromen deze leden door naar ViJoS. Ook voor de mensen die graag een gezellig deuntje willen meespelen is er ViJoS Plus. Een gezelligheidsorkest waar iedereen meer dan welkom is!

Naast de bekende optredens in de buurt, zoals avondvierdaagsen en op Koningsdag, zijn beide bands in het concours- en taptoecircuit zeker geen onbekende. Daar lopen zij shows, waarmee al vele prijzen gewonnen zijn – zowel in binnen- als buitenland. Waar beide bands ook veel plezier in hebben is het geven van concerten in verschillende genres, denk hierbij aan musical- en filmmuziek, popmuziek en licht klassieke muziek.

Meer info: www.vijos.nl