Zestig bastrombonisten beleven Dutch Bass Trombone Open

Toegevoegd op: 26 september 2018
Zestig bastrombonisten beleven Dutch Bass Trombone Open

Meer dan 60 basstrombonisten bestaande uit 16 nationaliteiten deden het culturele complex het Akoesticum in Ede tijdens de 7de Dutch Bass trombone Open(DBTO) doen beven. Het DBTO is het einige festival in de wereld waar de basstrombone in het middelpunt staat en wordt iedere twee jaar georganiseerd door twee fanatieke basstrombonisten Marcel Schot en Bert Damsma.

Het DBTO is voor alle niveau’s en alle leeftijden, de jongste deelnemer ooit was 14 en de oudste 76. Dit jaar was er een record aantal vrouwelijke deelnemers nl. 7 allemaal vanuit het buitenland(Canada,Engeland,Amerika,Israel,Duitsland en Zuid Africa)


De vrijdagavond is traditioneel de openingsavond waarbij de organisatie de sfeer van het DBTO in een showachtige quiz probeert te pakken en dat is wederom gelukt. Want naast een dosis stevige kost over allerlei technische basstrombone zaken, moet er altijd ruimte zijn voor een vrolijke noot tijdens dit bijzondere weekend.

Ook de docenten lieten van zich horen tijdens een klein mini concertje. Martin Schippers(Koninklijk Concert gebouw orkest), Ron Wilkins(Free lancer uit New York) en gast Brandt Attema(Radio Philharmonisch) speelde verschillende stukken om lekker in de basstrombone stemming te komen. Helaas had Ben van Dijk(Rotterdams Philharmonisch orkest vanwege gezondheids problemen af moeten zeggen.

Het DBTO probeert altijd aansprekende docenten te vragen die de boodschap mee krijgen te inspireren, te motiveren en te adviseren. In een zeer veelzijdig programma werden bepaalde topics besproken. De zaterdag was dan ook een volle dag welke begon met een gezamelijke warming-up , een presentatie van ErgoBrass, groot ensemble repetities, Masterclasses, presentatie over 100 Jaar Vincent Bach en “How to clean your slide” door specialist Marcel Schot. Hoogtepunt van de zaterdag was de Barbecue welke op het heerlijke terras gezamelijk gegeten kon worden.

De Zondag begon weer met een gezamelijke warming-up, de laatste topics en ensemble repetitie en uiteraard de fotoshoot. Het DBTO wordt altijd afgesloten mini.

De 7de editie was wederom een groot succes en de organisatie maakt zich op voor de 8ste editie in 2020!

Meer info: www.dbto.nl / https://www.facebook.com/dbto.nl/

Bron: persbericht DBTO