Sint Hubertus Hegelsom succesvol met Hegga Symphonica

Toegevoegd op: 09 oktober 2018
Sint Hubertus Hegelsom succesvol met Hegga Symphonica

Afgelopen vrijdag 5 oktober gaf Muziekvereniging St. Hubertus misschien het grootste concert in de geschiedenis van de vereniging: Hegga Symphonica. Manege Wieneshof, speciaal omgebouwd tot een prachtige feestzaal compleet met kroonluchters, levensgrote Hubertus decoraties en een spectaculaire lichtshow, vormde het decor voor een bijzondere avond die de aanwezigen zich nog vele jaren zullen heugen.

Het voorprogramma begon meteen met enkele nummers van o.a. Michael Jackson, Mark Ronson en Lionel Richie spetterend uitgevoerd door de drumband van de Koninklijke Harmonie uit Horst, aangevuld met basgitaar en een blazersensemble uit MV. St. Hubertus. Daarna begon de jeugd bigband o.l.v. Mark Thijssen met het eerste deel van het hoofdprogramma. Met nummers als Eye of the Tiger, Viva la Vida en Zombie, samen uitgevoerd met zanger Lennart Huijs en een show van twee vuurkunstenaars, zetten zij de toon voor de rest van de avond.

Rond 20.30 uur werd het tijd voor het echte werk. Presentators Rob Zanders en Janneke Saris kondigden hen met veel tamtam aan: het fanfareorkest, ondersteund door een professioneel popcombo o.l.v. Bart Partouns! Met een spetterende opening van het fanfareorkest was Hegga Symphonica écht begonnen! Een gigantisch muziekspektakel volgde, waarin meer dan 100 muzikanten de revue passeerden. Zo werkten o.a. mee Vocal Group Happy Sound, de slagwerkgroep uit Horst, een danspaar,Het publiek genoot met volle teugen van swingende pop-medleys tot prachtig uitgevoerde ballades en van filmmuziek tot Nederlands- en Limburgstalige meezingers.

Enkele absolute hoogtepunten waren:
- De scheurde saxofoonsolo van 'Bakerstreet' uitgevoerd door Tristan Smits.
- 'Skyfall' en 'You Raise Me Up,' prachtig uitgevoerd Marloes Nogarede, sfeervol ondersteund door Happy Sound.
- Lennart Huijs, die als Maestro van Broekhuizen op briljante wijze de leiding nam over het orkest.
- De meesters van Vuurkunstenaar.nl die een spectaculaire vuurshow uitvoerden op de muziek van de slagwerkgroep uit Horst.
- 'Avond' van Boudewijn de Groot, prachtig vertolkt door Jeroen Verberkt, inclusief trombonesolo.
- Het schitterende 'Con te partiro' van Andrea Bocelli, op adembenemende wijze uitgevoerd door Lennart Huijs en de zichzelf overstijgende Marloes Nogarede.
- De Nederlandse medley van het Metropole-orkest waarin de hele zaal los ging, meezong en zwaaide met rood-wit-blauwe vlaggetjes.
- En natuurlijk de onmisbare climax: 'Hey Jude,' tegen de brandende letters van 'Hegga Symphonica,' de ultieme apotheose van een concert dat niemand zich gauw zal vergeten.

Hegga Symphonica was écht bijzonder. Zo'n zeldzaam concert waar deelnemers én publiek nog tientallen jaren over praten. Wij van Muziekvereniging St. Hubertus willen graag alle deelnemers en aanwezigen hartelijk bedanken. We hebben er van genoten. Wát een concert!

Frühshoppen en Hegga SymphoniKids

Ook op zondag 7 oktober was er nog volop programma in de feestelijke manege in Hegelsom. Vanaf 10:30 was er ouderwets frühshoppen met Die Heimat Kapelle uit Meijel en de Lerchenwald Musikanten uit Asenray. Liefhebbers hebben kunnen genieten van een lekker biertje én twee uitstekende blaaskapellen. 's Middags begon het familieprogramma Hegga SymphoniKids. Samen met de Muzikantine en PadXpress werd een leuk programma verzorgd vol optredens en workshops voor kinderen. Zo presenteerde de Muzikantine twee Hubtowerprojecten die ze hebben uitgevoerd op de basisscholen van Meterik en Hegelsom. Ontzettend stoer om te zien hoe jonge kinderen in vier weken tijd leren om een gitaar om de nek te hangen en echt samen muziek te maken! Hetzelfde geldt voor het optreden van 'Vet Steeren,' een groepje leerlingen van MV St. Hubertus dat na vier weken samen repeteren de Band Battles van The Voice of Hegga won en zo mocht optreden tijdens Hegga SymphoniKids! Verder kregen alle kinderen de kans om zelf muziek te maken met de Hubtower, hun eigen muziekinstrument te maken bij Zonder Gum, zich te laten schminken bij Susan Knops, of een PadXpress peuterpop of hiphopworkshop te volgen. Hegga SymphoniKids werd afgesloten met optredens van de 14-jarige nachtegaal Sanne Hesen, gevolgd door het duo Lisa Hewett en Raven Haver. Het was een gezellige dag, waarin jong en oud, zowel actief als passief, lekker kon genieten van muziek.