Kickstart seniorenorkest ‘Oud of the box’

Toegevoegd op: 09 oktober 2018
Kickstart seniorenorkest ‘Oud of the box’

Maar liefst 32 mensen hebben zich al aangemeld voor het nieuwe seniorenorkest van Artamuse, ‘Oud of the Box’. Orkestleider en arrangeur Jan van Hulten staat voor een bijzondere uitdaging. De groep is enorm gevarieerd, zowel qua instrumenten, niveau als leeftijd. Maar er is altijd nog wel een plekje in het meest bijzondere ouderenorkest van de Westelijke Mijnstreek. De eerste repetitie is op woensdag 10 oktober om 19.30 uur op de Artamuse locatie in Beek aan de Dr. Stassenstraat 88.

De leeftijd loopt uiteen van 57 jaar tot en met 80 jaar. De instrumenten variëren van blokfluit tot bes-bas. Het niveau van beginner tot gevorderde. De reacties op de start van seniorenorkest ‘Oud of the Box’ zijn overweldigend en zeer positief. Met 32 aanmeldingen kun je spreken van een geanimeerde groep.

In totaal hebben zich gemeld: 6 mensen voor piano en keyboard, 2 accordeonisten, 1 mandola speler, 1 bes-bassist, 8 tuba en bariton muzikanten, 1 trombonist, 1 trompettist, 5 saxofonisten, 2 klarinetten, 2 hobo’s, 3 dwarsfluiten, 1 blokfluit, 2 gitaristen, 1 djembé speler, 1 drummer en 3 zangers.
Onder de muzikanten zijn er mensen die jaren bij een vereniging hebben gespeeld, sommige doen dat nog steeds. Anderen hebben hun instrument juist een tijd links laten liggen en weinig actuele ervaring. Mooie uitdaging voor orkestleider Jan van Hulten dus, net als het arrangeren van het repertoire voor alle instrumenten. Dat zich ook zangers hebben aangemeld is bijzonder en onverwacht.
Het repertoire zal in overleg worden bepaald maar voor de eerste repetitie heeft van Hulten een klassieker uitgekozen, ‘My Way’ van Sinatra. Een toepasselijke keuze voor een orkest dat qua aanmeldingen zijn naam nu al waarmaakt. De grootste motivatie om mee te doen is het vooruitzicht om in een leuke groep gewoon gezellig met elkaar te musiceren, zonder verdere verplichtingen.
Oktober is trouwens een echte vakantiemaand voor ouderen, zo blijkt. Dus als u ook op vakantie gaat en toch wil instappen in het orkest, is dat geen probleem. Deelnemen kan ook later nog, de repetities zijn om de twee weken dus de eerstvolgende repetitie na de start zal zijn op woensdag 24 oktober. Voor meer informatie kunt u bellen met 046 4230100, mailen via
e: info@artamuse.nl of kijken op www.artamuse.nl/seniorenorkest.

Foto: Amanda van der Lugt

Bron: persbericht Artamuse